A megfelelő konyhaszekrény kiválasztása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhaszekrény kialakítást? Ha éppen egy új konyha tervezésénél tart, a megfelelő stílusú szekrények kiválasztása ijesztő lehet. Annyi különböző stílus, szín és anyag közül lehet választani. Modern szekrényeket vesz és kockáztatja, hogy néhány év múlva már nem leszel divatos, vagy hagyományos szekrényeket választ, amelyek miatt a háza elavultnak tűnhet? Néha csak a gombokat vagy a fogantyúkat kell kicserélni, hogy teljesen új külsőt kapjon a konyhája.

Konyhabútor akciós áron

A stílus és a dekoráció mellett a konyhaszekrényei nagyon fontosak lehetnek a tárolás és a szervezés szempontjából is a konyhájában. Mint ilyen, alaposan meg kell vizsgálnia a főzési szokásait, hogy eldönthesse, milyen szekrények szolgálnák legjobban Önt és családját az étkezés előkészítése szempontjából. Sok mindent át kell gondolni, hogyan válasszon konyhaszekrényeket egy konyha átalakításához, de íme 12 tipp, amelyek segítenek a döntésben.

 

Foglaljon időpontot

A megfelelő konyhaszekrény kiválasztása


Döntse el, hogy egyedi vagy előre gyártott szekrényeket választ-e

Ha van elég pénze, hogy költsön, az egyedi szekrények nagyszerű megoldást jelentenek. Egy profi konyhatervező cég elkészíti a tér tervrajzát, és kitalálja az összes legjobb módszert, hogy maximalizálja az új konyhaszekrényeinek tárolását, stílusát és hatékonyságát.

Tökéletesen a falakhoz formázott sarokszekrényeket, kihúzható fiókokat, amelyek tökéletesen illeszkednek a legkényelmesebb helyekre, készülékgarázsokat kaphat, amelyek pont ott vannak elhelyezve, ahol szeretné őket, a lehetőségek határtalanok, ha egyedi szekrényei vannak. Tényleg olyan tökéletes konyhát építhet, amely tökéletesen megfelel az Ön személyes főzési szokásainak.

 

Ne érje be általános konyhaszekrényekkel, a konyhának tetszenie kell Önnek!

Természetesen a hátránya az, hogy az egyedi szekrények mindig drágábbak, mint a széria konyhabútorok. Végső soron minden Öntől, a költségvetésétől és az igényeitől függ. Ha bizonytalan, megpróbálhatja a félig egyedi szekrényeket, amelyek árkategóriája középen helyezkedik el.

Ezek a félig egyedi kialakítású szekrények készleten lévő betétes ajtóstílusokat és színeket használnak, de testre szabhatók, hogy jobban illeszkedjenek a konyhájához.

Visszahívást kérek

 

Maximalizálja a tárolást, különösen egy kis konyhában

Ha az a fajta ember, aki sokat főz, akkor valószínűleg rengeteg készüléket, edényt, háztartási gépet és élelmiszert kell elraknia. Ha kisebb házban vagy lakásban lakik, valószínűleg nehezen talál helyet mindennek a tárolására a konyhában. Ezért jó ötlet elgondolkodni azon, hogyan maximalizálhatná a helyet a konyhaszekrényében.

A konyhai fiókok például egyre elterjedtebbek mert javítják a szervezettséget, és lehetővé teszik, hogy több dolgot tároljon egymásra helyezve, függőlegesen. Például egy szabványos konyhaszekrény, amely kb 90 cm magas, sok potenciális tárolóhelyet hanyagolhat el, különösen, ha a tetején sok üres hely van. A praktikus fiókok beszerelése ezt többszintű tárolóvá alakítja, maximalizálva a függőleges és a vízszintes helyet is.

 

Az ajtókkal sem kell bajlódnia!

Ezzel együtt a fali szekrények remek lehetőséget kínálnak a további tárolási lehetőségek kihasználására anélkül, hogy korlátozná a munkalap területét.

Mind az alsó szekrényeket, mind a fali szekrényeket úgy lehet kialakítani, hogy kevesebb helyet foglaljanak. Érdemes polcokat kialakítani vagy pultra futtatott felső szekrény elemet, amibe el lehet rejteni a kisebb konyhai gépeket!

 

Gondolja át, hogyan szeretné, hogy a konyhája szervezett legyen

Ha egy kicsit is szervezési mániás, akkor a konyhaszekrény átalakítása igazán kielégítheti belső irányításmániát! Olyan sok egyedi módja van annak, hogy konyháját szervezettebbé tegye, és ahhoz igazítsa, ahogyan Ön szereti tárolni a készülékeit, eszközeit és ételeit.

Az eszközelválasztók például egyszerű módja annak, hogy a sütőeszközöket távol tartsa a késektől, vagy külön tartsa a sütőeszközöktől. Ha többféle konyhai eszközöd van sokféle főzési módhoz, akkor ezeknek az eszközöknek az elkülönítése remek módja annak, hogy a sütés közepén is rendet tartson.

 

Senki sem akar a főzés felénél konyhai eszközöket keresgélni!

Sok fűszert használ? Fontolja meg egy külön fűszertartót, hogy az összes fűszert egy helyen tartsa. Könnyen meg kell szabadulnia a szeméttől? Próbálja ki a kihúzható szemetesládát, amely rejtve marad és elrejti a kellemetlen szagokat. Konyháját valóban a főzési stílusához igazíthatja, és mindent a helyén tarthat.

A modern konyhák egyik kedvenc szervezési eszköze a készülékgarázs. Ezek a szekrények a munkalap tetején ülnek, és elrejtik az összes gyakran használt készüléket pl. a turmixgép, kenyérpirító, amikor éppen nincsenek használatban.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy minimalizmust és rendet teremtsen a főzőtérben, különösen akkor, amikor nem főzésre használja. Tökéletes egy elegáns konyhaszekrény átalakításához!

 

Döntse el, hogy konyhai fiókokat vagy szekrényeket szeretne-e

A konyhaszekrények kialakításának kiválasztása egy dolog, de gondoltál már a konyhai fiókokra? A régimódi konyhákban rengeteg sötét fából készült szekrényre számíthattál, de a modernebb stílusokban ehelyett sok fényes fiókot látunk. Sokan esztétikájuktól és igényeiktől függően kombinálják a fiókokat és a szekrényeket.

Ahogy korábban említettük, a konyhai fiókok nagyszerűek a tárolás maximalizálásához és a szervezettség fokozásához – sokkal könnyebb olyan dolgokat használni, mint az eszközelválasztók és a belső fiókok. De természetesen van egy hátránya is.

 

A fiókok drágábbak, mint a szekrények.

Míg a szekrényekben lehet egy-két polc belül, a fiókok csúszómechanizmusokat igényelnek, amelyek törékenyek, könnyebben törnek, és kezdetben drágább a beszerelésük. Tehát bár a fiókok összességében jobbak, sokkal több gonddal kell számolni.

Ezzel szemben, ha a helyisége elég nagy, és a tárolóhely nem jelent problémát az Ön számára, a konyhaszekrények időtlen esztétikával rendelkeznek, lehet variálni fiókos és polcos szekrényekkel anélkül, hogy egy vagyonba kerülnének, vagy sok karbantartási problémát okoznának Önnek. Emellett sokkal könnyebb őket tisztítani, és a fali szekrények további helyet használnak ki.

 

Gondoljon azokra a készülékekre, amelyeket a legtöbbet használ

Semmi értelme a sütéshez kialakított konyhának, ha csak tésztát készít mindig. Hasonlóképpen nincs értelme fiókos és fiókos konyhai tárolóhelyeknek, ha minden ételhez csak ugyanazt a néhány kanalat és spatulát használja. Ön az egyetlen ember, aki tudja, hogyan főz, így minden tervezési elemet ennek megfelelően tervezhet meg.

 

Szép és egyszerű!

A szekrényeknek nem szabad a konyhája középpontjában állniuk – csak segíteniük kell, hogy konyhája könnyebben használható legyen. Ha vannak olyan nagyméretű készülékek, amelyeknek hely kell a munkalapon, tervezze köréjük a szekrények kialakítását, ahelyett, hogy értékes helyet foglalnának a pult fölött, és kényelmetlenül tennék a dolgokat.

 

Modern, hagyományos, vagy átmeneti konyhaszekrény

A szekrénystílusok mind a személyes ízlésről szólnak. A konyhaszekrényei nagy részét teszik ki konyhája esztétikájának, így ha jól csinálják, feldobhatják a helyiséget. Mindazonáltal a szekrények stílusának össze kell illeszkednie az általános dekorációval. Egy sötét fából készült klasszikus konyha fényes fehér, üvegfrontos modern szekrényekkel furcsán nézne ki.

A modern szekrények sokak számára a legjobb megoldás, különösen, ha megtérülést keresnek, mivel a következő években tervezik eladni otthonukat. A shaker stílusú szekrények egy példa a modern és a hagyományos hibridre. Bár a trendek mindig fejlődnek, a belsőépítészeti trendek nem hajlamosak radikálisan gyorsan változni, így fogadni lehet, hogy egy modern design sima keret nélküli szekrényekkel még a következő 5 évben is elég divatosnak fog tűnni.

Garancia nincs rá, de valószínűleg így lesz! Ezzel együtt a modern szekrényeknél fennáll a veszélye annak, hogy az idő előrehaladtával elavulttá és divattalanná válnak, és úgy néznek ki, mintha a múltban ragadtak volna. Másrészt a hagyományos kialakítások kiállták az idő próbáját, és mindig is lesz a lakosságnak egy nagy része, aki szereti őket, így talán ezek a legjobbak, ha a következő 10 évben szeretné eladni otthonát. Bölcs dolog mindig szem előtt tartani az újraértékesítést.

Ha nem tudja, hogy a régimódi forgácslapos szekrényeket vagy a modern fehér fényes fehér fiókokat válassza, akkor inkább az átmeneti kialakítást fontolja meg. Az átmeneti konyhaszekrények a régi és az új elemeit fogadják el, és egyedi megjelenést kölcsönözve házasítják össze őket.

A fehérre festett, hosszú fém fogantyúkkal ellátott fából készült fiókok jó példa az átmeneti szekrényekre, itt keverednek az új és a régi jellemzők. Talán még egy szép, időtálló szekrénydobozt is találsz. Ha olyan esztétikát szeretne, amely nem öregszik rosszul, és a jövőbeli vásárlóknak is tetszeni fog, az átmeneti szekrénystílusok nagyszerű, mindenre alkalmas berendezési stílus.

 

Döntsön egy összefüggő színtörténet mellett

A konyha színtörténetének koherensnek kell lennie, még ha egyszerű is. A színtörténete alapvetően a konyhája színpalettája, és az, hogy az összes árnyalat hogyan házasodik össze, hogy a tér meleg, kényelmes, tágas és stílusos érzést keltsen. Senki sem szeretne egy teljesen egyszínű konyhát – unalmas és hiányzik belőle a dimenzió.

 

Mi itt a stílust keressük!

Ha például világos bézs színű a padló és szürkésbarna a fal, akkor a matt fekete szekrényajtók adják hozzá azt a sötét kontrasztot, amire szüksége van, hogy megtörje ezt a sok fényt. Másrészt, ha tömörfa padlója van kékes falakkal, néhány törtfehér fából készült szekrény fekete szerelvényekkel a szoba jellegzetességeként tűnik fel.

Használja ki a lehetőséget, hogy a szekrényajtók a szoba jellegzetességeivé váljanak! Ha belsőépítészekkel vagy konyhatervezőkkel dolgozik együtt, akkor mindenképpen beszéljen velük, különösen, ha van egy színpaletta a stílushoz. Bár a szekrények praktikusak a tárolás szempontjából, hamarabb szemet szúrnak, mint a falak, a munkalapok vagy a padlóburkolat, így lényegében a színek egyensúlyát kell eltalálni.

 

Gondolja át, hogy milyen kivitelben szeretné a konyhaszekrényeit

Ha már a színtörténeteknél tartunk, konyhája esztétikájának másik fontos eleme a konyhaszekrény ajtóinak kivitelezése. A szekrényeid felületkezelése feldobhatja őket, vagy háttérbe szoríthatja őket a szoba hátterében, attól függően, hogy milyen stílusra törekszik.

A fényes szekrényajtó például a modern, elegáns dizájn alapdarabja, míg a tömörfa és a forgácslap általában a hagyományos dizájnhoz társul. Ha tetszik az átmeneti esztétika ötlete, a lakkozott és matt festékkel ellátott szekrényajtók általában jól használhatóak a klasszikus és a modern közötti hangulathoz.

A felületkezelés hatalmas különbséget jelenthet abban, hogy a szekrények hogyan jelennek meg a főzőtér kontextusában. A rossz fajta kialakítással a lakkfényű fényezés ízléstelennek és túl soknak tűnhet, míg a matt festékbevonat egyhangúnak és visszafogottnak tűnhet, még akkor is, ha a színtörténet a gyönyörű. Végső soron a konyha kialakításának koherenciája az, amit keresnie kell, miközben a konyha átalakításán végigmegy.

Ha nem biztos benne, hogy melyik kivitelezési stílus a megfelelő a konyhai szekrényekhez, akkor kezdheti a konyhaszekrények legjobb kivitelét feltáró blogunk olvasásával, amely négy különböző festékbevonat összehasonlításával vizsgálja a konyhaszekrények legjobb kivitelét. Vagy beszéljen egy belsőépítészettel vagy a konyhai tervezői csapatunkkal, akik segíthetnek Önnek eligazodni ebben a folyamatban.

Ne feledje azt sem, hogy egyes felületeket, például a fényes stílusúakat könnyebb tisztítani, mint másokat. Ha hajlamos vagy a rendszeres rendetlenségre, a régimódi fából készült szekrények nehezen tisztíthatónak bizonyulhatnak, és növelhetik a bogárfertőzés esélyét a későbbiekben.

Ha a végső letörlési kényelemre vágyik, akár rozsdamentes acél fiókhúzókat és szekrényeket is választhat, de fennáll a veszélye, hogy inkább fog úgy kinézni, mint egy éttermi konyha, mint egy hangulatos otthoni főzőhely!

 

Válasszon praktikus és stílusos szerelvényeket

Azt gondolhatja, hogy egy fogantyú csak egy fogantyú, de ezek a szerelvények és apró vasalatok egyedi hangulatot kölcsönözhetnek a szekrényeknek, és segíthetnek támogatni a konyha tematikáját összességében. Az ajtókilincsek és szekrénygombok színe, kialakítása, kivitelezése és anyaga sokat elárulhat arról az érzésről, amit szeretne.

Egy klasszikus sötét fa kialakítás modern rozsdamentes acél fogantyúkkal az egész hangulatot el fogja dobni! A konyhaszekrény fogantyúk, szekrényajtók és szerelvények különösen fontosak, ha olyan átmeneti esztétikára törekszik, ahol a klasszikus és modern utalások keverednek.

Egy modern szekrény régimódi vasfogantyúval segíthet átvinni az esztétikát az átmeneti zónába, míg a klasszikus fából készült fiókok érintésre nyitható vasalattal újszerűvé tehetik a régimódi konyhát.

 

Az ördög a részletekben rejlik, ahogy mondani szokták!

Az érintéssel nyitható fiókok manapság nagyon népszerűek az otthoni konyhákban, és különösen akkor jók, ha sokat főz és süt, ahol gyakran kell keresgélnie a különböző eszközöket. Ezek a fiókok a kézmosás mennyiségét is csökkenthetik, mivel könnyen felütheti őket a lábával vagy a karjával, ha piszkos a keze.

Ne becsülje alá a jól megtervezett szerelvények, fogantyúk, kilincsek, szekrényajtók és általános konyhaszekrény hardverek szükségességét. Gondoljon arra, hogy mi az, ami praktikus, ugyanakkor stílusos és elegáns is.

Nincs értelme hagyományos vas szekrényfogantyúkat választani, ha kényelmetlen kinyitni őket, és fájdalmas tisztán tartani!

 

Vegye fontolóra a gyermekbiztonsági intézkedéseket

Ha vannak gyerekei, akkor fontolja meg, hogyan lehet gyermekbiztos a konyhája. A gyerekek nagyon jók abban, hogy olyan helyekre jussanak be, ahová nem szeretné, és a konyhában rengeteg olyan dolog van, amit nem szeretné, ha a kezükbe vennének. Ha ez a helyzet, a gyermekbiztosításnak kulcsfontosságú elemnek kell lennie a tervezésben.

Amikor kiválasztja az arckeret stílusát, ne feledkezzen meg a kíváncsi kis kezekről otthonában! Lehet, hogy a nyitott polcok nem a legjobb ötlet?

Ha például a mosogató alatt tárolja a fehérítőt és a konyhai tisztítószereket, bölcs dolog megfontolni, hogy gyermekbiztos zárakkal szerelje fel ezeket a szekrényeket, amelyek a gyerekek számára nehezen, a felnőttek számára viszont könnyen nyithatók.

A szekrényekhez különböző típusú gyermekzárak léteznek, a mágneses záraktól kezdve a húzózsinórzárakon át a rugós zárakig. Találja meg az Önnek megfelelőt. Hasonlóan, érdemes megfontolni a puha záródású stílusú fiókokat a konyhában.

Ez lehetetlenné teszi, hogy gyermekei ujjai beszoruljanak a fiókokba, amikor becsukja azokat. Ezeket a fiókokat úgy tervezték, hogy normálisan záródjanak, amíg körülbelül 1 hüvelyknyire nem kerülnek a bezáródástól – ezután lassan és biztonságosan záródnak be a befejezésig. A gyerekek örömteli dolog, de az ilyen gyermekbiztos intézkedések elengedhetetlenek a modern konyhában!

 

Nézzen utána a konyhaszekrény alatti világítási effekteknek

Az elmúlt körülbelül 10 évben nagyon divatossá vált a szekrény alatti világítás használata a konyhában. Általában a LED-es fénycsíkokat úgy helyezik el a falra szerelt szekrényei alatt, hogy szabad szemmel nem láthatóak. Amikor bekapcsolják őket, csodálatos meleg fényt kap, amely megvilágítja a munkalapokat, és nagyon otthonossá teszi a teret.

A szekrény alatti világítás egyszerre stílusos és praktikus elegáns világítási hangulatot kölcsönöz konyhájának, miközben éjszaka könnyebben láthatja munkalapjait. Beépített világítást kaphat hagyományos volfrám izzókkal, ha meleg, hangulatos érzést szeretne. Másrészt a LED-es fénycsíkok színhőmérséklete hűvösebb érzetet kelt. Emellett sokkal olcsóbbak és könnyebben kezelhetőek.

A LED-es szekrény alatti világításban az a jó, hogy a színt gyakran olyan árnyalatra változtathatja, amilyenre csak szeretné. Bár ez könnyen ízléstelennek tűnhet, igazán érdekes belsőépítészeti stílust hozhat létre színes szekrény alatti világítással, amely kontrasztban áll a szekrények és a munkalapok színtörténetével.

A szekrény alatti világítás nyilvánvalóan egy tisztességes darabot vesz ki a költségvetéséből, de ne becsülje alá azt a különbséget, amelyet a világítás egy otthonhoz tehet. A megfelelő világítás érdekessé tehet egy szürke teret, vagy egy elegáns teret unalmasnak tűnhet, ezért ügyeljen arra, hogy a szekrény alatti világítást esztétikailag és gyakorlatilag is előnyére használja. Senki sem akar hagymát vágni a sötétben!

 

Milyen konyhaszekrény tetszenek?

Több száz ajtóstílus közül választhat, és a konyhaszekrény ajtóstílusa lényegében azt jelenti, hogy a tényleges szekrényajtó hogyan zárja magát. A hagyományos kialakítások, mint például a szekrényajtók egy régi, egészséges házikonyha érzését idézik fel, míg a modern kialakítások, mint például a Slab ajtók nagyon minimálisak, és a szem fókuszát máshová helyezik a szobában.

Ha megnézi a régi-új átmeneti stílusú konyhákat, gyakran láthat szekrényajtókat, amelyek matt színűre vannak festve. A szekrényprofil azonnal elárulja a szemlélődőnek, hogy milyen típusú konyháról van szó, és hová szeretné, ha a tekintetét irányítaná. Remélhetőleg a szemüket az új konyhája kiváló stílusa vonzza!

A szekrényajtók lehetnek jellemzőek vagy lekicsinyítettek, attól függően, hogy hogyan kívánja használni őket. Az új szekrények anyaga és kivitelezése gyakran tájékoztatja a profiljukat, és fordítva – ez attól függ, milyen hatást szeretne elérni, és milyen tervezési inspirációkból merít.

Vannak, akik az új szekrények kiválasztásakor üvegajtós szekrényeket is választanak, így a tányérok és edények könnyen láthatóvá válnak. Bár ez nagyszerű a kényelem és a praktikusság szempontjából, nagyon „zsúfoltnak” tűnhet a konyhája, ha túl sokat csinálja, ezért legyen óvatos, hogyan választja a szekrények bemutatását. Ugyanez vonatkozik a keret nélküli szekrények egyes típusaira is.

 

Tehát melyik a megfelelő konyhaszekrény, amit érdemes megvenni?

Nagyon sok féleképpen használhatja otthonában a konyhaszekrény kialakításokat, akár praktikus célokat, akár tárolási célokat, akár esztétikai célokat, akár ezek kombinációját szolgálják. És mielőtt jelentős beruházást eszközölne, kíváncsi lehet arra, hogy a szekrények milyen gyakran tartanak ki, vagy kell-e cserélni őket, a válasz meglepheti Önt.

Végső soron a szekrényeknek a konyhája nagyobb dizájnjához kell szólniuk, miközben maximalizálják a hatékonyságot és a kényelmet, amelyet akkor érez, amikor otthon főzött ételeket készít Önnek és családjának.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: