Mekkorák az átlagos konyhai munkalap méretek, magassága és mélysége?

A megfelelő konyhai munkalap méretek kiválasztása

A megfelelő konyhai munkalap méretek kiválasztása sok tervezgetést és nézelődést igényel. A konyhák otthonról otthonra változnak, és az elrendezés számos tényezőtől függ, többek között az életmódtól és a rendelkezésre álló helytől. Ha konyháját újratervezi, talán kíváncsi arra, hogy mi az átlagos konyhai munkalap magassága és mélysége. Ebben a blogbejegyzésben erre a kérdésre válaszolunk.

Konyhabútor akciós áron

A konyhai munkalap magassága az alapegységektől függ. Az alapegységek 870 mm-től kezdődnek, de elérhetik az 1000 mm magasságot is, és ami az egyik embernek tökéletes, az nem feltétlenül megfelelő a másiknak. Átlagosan a konyhai munkalapok 900mm körüli magasságúak, de ha meg szeretné találni az Ön számára legergonomikusabb szintet, van egy bevált módszer.

A munkalap magasságának a csuklócsonttal egy magasságban kell lennie. Ez adja a legkényelmesebb magasságot az egyén számára a szokásos konyhai feladatok, például a vágás elvégzése során.

Foglaljon időpontot

 

Ha van reggelizőpultja vagy konyhaszigete…

…A felület magassága határozza meg, hogy milyen magasan legyen az ülőfelület. A 890 mm és 940 mm közötti munkalap magasság esetén 580 mm és 720 mm közötti ülésmagasságot válasszon.

Az 1040 mm és 1090 mm közötti munkalapokhoz 740 mm és 820 mm közötti magasságú üléseket kell párosítani, az 1100 mm és 1190 mm közötti extra magas munkalapokhoz pedig 840 mm és 920 mm közötti üléseket kell választani.

Az a helyzet, amikor sokkal alacsonyabb munkalapmagasságra lehet szükség, az egy akadálymentesített konyha. A kerekesszékesek számára a munkalap magassága általában 800 mm, legalább 76 mm térdelőtérrel. A munkalapok mélysége általában 600-650 mm körül van, hogy elférjenek az alapegységek. Munkalapjaink számos különböző mélységben kaphatók 600 mm-től 1240 mm-ig – a nagyobb méretek jól alkalmazhatók konyhaszigetekhez.

Konyhaszigethez általában a 920 mm-es két oldalt kerekített típust választják, mert így kényelmesen oda lehet ülni az egyik oldalról, a másik oldalról pedig folytatódnak a konyha szekrények különböző tárolókkal. Munkalap vastagságok közül régebben a 28 mm-es volt a divat, manapság ezek már kifutók és inkább a 38 mm-es típusokat választják, főleg dizájn szempontjából.

Visszahívást kérek

 


Segítség a megfelelő konyhai munkalap méretek kiválasztásához

Nálunk megtalálja az Egger, Kastamonu munkalapok széles választékát, mellyel nem csak a normál konyhai 600-as pultot, hanem a szigethez is megoldást adunk a méllyebb 920-as lehetőséggel. Nézzen be hozzánk, segítünk ötletelni.

Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

  • Bemutatóterem: 1117 Bp., Budafoki út 70.
  • E-mail címünk: tekonyhad@gmail.com
  • Telefonos elérhetőségünk: 06 30 213 0663

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre. Miért rendeljen tőlünk? Kattintson!


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: