A konyhabútor szigettel egyre népszerűbb ott, ahol nagyobb tér van, pl. amikor a nappali, konyha és étkező egy légtérben van. Praktikus is ...

A konyhabútor szigettel egyre népszerűbb ott, ahol nagyobb tér van, pl. amikor a nappali, konyha és étkező egy légtérben van. Praktikus is, mert sokan a főzőlapot helyezik bele vagy étkezőként is kihasználják mélyebb asztallappal megoldva…

Konyhabútor akciós áron

Belegondolt már abba miért is jó a konyhabútor szigettel?

Egy jól megvalósított funkcióban gazdag szekrény, az étkező és konyha dísze is lehet. Szigettel kapcsolatban rengeteg kérdés felmerülhet. Tisztában kell lenni, hogy a konyhabútor többi része hogyan is épül fel? Esetek nagy többségében egy L alakú konyháról van szó, amiben már a főzőlap mosogató be van építve.

Foglaljon időpontot

Ebben az esteben tárolásra, egy átadó pultra a sziget tökéletes. gondoljunk csak bele milyen jó amikor minden kézre áll a főzésnél – nem kell sokat menni, hogy elérjünk a konyhába egy edényt vagy evőeszközt mikor főzünk.

 

Ha már szó esett a főzésről melyik családba nincs sütés?

Egyenes és L alakú konyhának is jó ha van szabad munkafelülete, de egy jó sütemény sütésnél egész biztos előkeveredik a habverő vagy valamilyen turmix, mixer. Jó, ha ezeket falnál lévő konnektorba be lehet kapcsolni és máris telítődik a munkafelület. Ekkor jön jókor a sziget!

 

Kinek mekkora sziget kell?

Ha az előző történetnél maradok, akkor egy sütéshez ideális, ha a sziget mérete minimum 110-120 cm. Itt egy tepsi és egy sütemény nyújtása is elkezdődhet.

Visszahívást kérek

Ha szigetről beszélünk sokszor nem a hagyományos 60 cm mélységet képzeljük el. Ha ettől kisebb az egy átadó pultnak felel meg, de ha a 60 cm mélységet akár 80-100 cm mélyítjük számtalan variációt kaphatunk. Ekkor érdemes átgondolni, hogy egy magasító átadó pultot építünk a szigethez vagy egyben egy nagy felület? Most egy harmadik variációt szeretnék megmutatni

Manapság „divatos” az átadó 40 -50 cm mély 110 cm magasság helyett – leviszik a magasságot a konyhaasztal magasságára. A sziget 85-90 cm magas, mert egy átlag felnőttnek ez a kényelmes, és az étkező asztal messze van, ekkor számtalanszor kérik az ügyfeleim az alacsony megoldás hozzáépítését.

Tudom nem szokványos, de egyre jobban kezd elterjedni. 72-75 cm lejjebb lévő munkapult (étkező asztal magasság) alkalmas egy gyerkőccel együtt levő sütkérezésre/ rajzolásra, funkcióját tekintve – reggelizésre is. Gondoljunk csak bele milyen jó, ha gyerekünk körülöttünk sürög forog a konyhába.

 

Új családi ház vásárlása esetén…

… egy passzív háznál sokszor meglepődünk, de még a páraelszívót is el lehet hagyni ilyenkor sokakban felmerül, hogy szigetbe építsen egy főzőlapot, ami akár 5 főzőfelületes is lehet-, mert elfér. Erre az extrém esetre majd később visszatérünk egy következő cikkben.

Építkezés estén már az alapoknál érdemes végig beszélni a kivitelezővel mit hogyan képzelünk el, és ha mi szigetbe képzeljük el a mosogatónkat-akkor gondoskodni kell a víz kiállásról. Ha pedig a főzőlapunkat akkor az elektromos kiállás sem okozhat gondot egy jó szakembernek.

Amennyiben főzőlaphoz páraelszívót is szeretnénk beépíteni, úgy letesznek sziget elszívók- pl CATA…… vagy munkalapba épített páraelszívóval. Utóbbi esetben feltétlen egyben kell lennie a mélyebb minimum 85-90 cm munkafelületnek, hogy a páraelszívó beépíthető lehessen..

Ezeket a készülékeket is nyugodt szívvel ajánlom. Számtalanszor kérik és a gyárártó be is tudja üzemelni amennyiben szeretnék.

 

Ki tudja megvalósítani a konyhabútor szigettel megoldást?

Amennyiben megfelelő méretű a konyha, nyugodt szívvel ajánlom. Sok esetben szeretnének az ügyfelek, de van az a pont, hogy nem éri meg- egy zsúfolt összenyomott konyhánál nincs is rosszabb. Ebben az estben higgye el tudunk még újat mutatni az egyenes illetve L alakú konyhában is.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: