Konyhaszekrény elemekről Önnek mi jut eszébe? Számos lehetőség amit most próbálunk picit részletesebben ...

Konyhaszekrény elemek kifejezésről Önnek mi jut eszébe? Számos lehetőség amit most próbálunk picit részletesebben kifejteni.

Konyhabútor akciós áron

Konyhaszekrény elemek – általánosan

Ebben a cikkben elsősorban a saját elemeinket mutatjuk be, miután széria elemekkel és egyedi elemekkel is dolgozunk, így természetesen mind a két oldalt kifejtjük amiből megtudhat esetleg egy két hasznos tippet, lehetőséget.

Foglaljon időpontot

Ahogy már egy korábbi cikkünkben olvashatták, maga a konyha szekrény dobozokból áll, amit kívülről és belülről is különböző kiegészítőkkel fel lehet dobni.

 

Konyhaszekrény elemek fő típusai


Alsó elemek

Teljes magassága alatt a lábazat és a munkalap vastagsága is benne van. Ez a méret általában 87-92 cm között van annak függvényében, aki a konyhát használni fogja mi a kényelmes, ő maga milyen magas. A szekrénytest 73 cm mind a szériában mind az egyedi gyártásban, a munkalap 28 vagy 38 mm vastag, de már majdnem mindenki a 38 mm-t választja. És a maradék a lábazati rész, ezzel lehet játszani magasságilag, kinek hogy kényelmes.

A szekrény mélysége szériánál 52,5 cm ajtóval együtt, a munkalap kb 2 cm-t áll előre, így 5 cm rés van a szekrény és a fal között, amit szerelőrésnek hívunk, vezetékek, csövek elvezetésére alkalmas. Egyedinél 55 cm-re szoktuk gyártani az alsó elemeket.

 

Visszahívást kérek

Konyhaszekrény alsó elemek csinosítása

És akkor most jöhet a csinosítás. Alsó elemek típusa több féle lehet. A legolcsóbb és legegyszerűbb a nyitott elem, ami lehet sima egy polcos vagy a 15 cm széles elemeket szoktuk bortartónak elkészíteni amibe 5 üveg elfér. (lehet persze sima ásványvizes tartó is J)

A keskeny elemeket 15, 20, 30 cm-es elemek népszerűek fűszertartóként, ebbe kihúzható vasalatokat teszünk, ami króm kosár két tálcás verzióban létezik. Kiválóan alkalmas fűszerek, olaj, liszt egyebek tárolására, ami általában a főzéshez minden alkalommal kell, így rögtön kéznél van.

Fiókos elemek a széria bútorcsaládoknál 40 cm-től kezdődnek, de az egyedinél sincs sok értelme kisebb elembe tenni, mert a fiók belső hasznos része sokkal kisebb egyébként is, így nagyon kevés hely van belepakolni. Széria fiókos elem lehetőségek: 40, 45,  50, 60, 80, 90 cm és vagy fiókos-ajtós vagy 1+2 fiókos verzióban rendelhető. Egyedinél pedig a kedves megrendelő mondja meg milyen magasat és mennyit szeretne egy elemen belül.

Létezik belső fiók lehetőség is az egyedinél, pl. ha magas fiók van azon belül lehet kihúzni egy belső kis magasságú fiókot pl. fűszereknek, vagy ha külön van egy kukás fiók oda is szoktak belső fiókot kérni és ott tárolják a szemetes zsákot, szivacsot egyéb kisebb dolgokat. Alsó elem a mosogatós elem is, ide sokan szeretik a szelektív kukás megoldást ami több fakkos praktikus dolog.

 

Alsó sarokelemek

A sarokelemeket külön kell választani, mert több féle megoldása létezik. Szériában az egyenes és a diagonál sarkokat különböztetjük meg, egyedinél ezt kiegészíti a 90 x 90 –es sarokelem, amit én a legjobban szeretek, mert ebbe egy ¾-es kör kosarat téve nagyon praktikusan ki lehet használni, sok mindent elnyel és mégsem kell kipakolni semmit, nem kell bemászni, kúszni hogy hozzáférjen az edényekhez az ember, hanem kényelmesen forgatva minden kézre esik.

Ugyanígy természetesen a másik két sarokelembe is tehető kosár, vesetál vagy félkör alakú, illetve a drágább magic corner 4 tálcás vasalat.

 

Felső elemek

Itt a széria magasságok 63, 72, 76 cm között változik, mélysége 31 cm ajtóval együtt. Egyedi gyártásnál a megrendelő mondja meg milyen magasságot szeretne, mélységét általában 35 cm-esre készítjük.

A felső elemek lehetnek felnyílósak, üvegesek, oldalra nyílósak és a vasalatokkal lehet játszani pl, felnyílós verziónál lehet dupla felnyílós Blum szerkezetű vagy hagyományos teleszkópos változat. Üveg általában savmart változat, de ha valaki vitrinesre szeretné, akkor víztiszta üveget teszünk bele és lehet a polc is üvegből.


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: