Konyha sziget vagy sem Előnyök és hátrányok

Konyha sziget vagy sem? Előnyök és hátrányok a konyha sziget beépítése az új konyha kialakításába. A konyhaszigettel ellátott konyha viszonylag új ötlet, ami a konyhai kialakításokat illeti. Miután a konyhák nagyobbak lettek, és a nyitott koncepciójú lakástervek népszerűvé váltak, a konyhasziget szinte minden új konyha alapértelmezett részévé vált.

Konyhabútor akciós áron

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a konyhaszigetes konyha minden konyhába megfelelő! Ha éppen egy konyha átalakítását fontolgatja, és a „konyhasziget vagy sem” kérdés merül fel önben, íme néhány megfontolandó dolog…

 

Foglaljon időpontot

Konyha sziget vagy sem? Előnyök és hátrányok:


Van elég helye egy konyha szigettel ellátott konyhának?

Egy nyitott konyha szigetével legalább 1 méternyi szabad térrel kell rendelkeznie a sziget mindkét oldalán. Miért ennyi? Mert munkaterületnek szánják. Ha csak elhaladna mellette, kevesebb is elegendő lenne.

De nem azért épít szigetet az új konyhájába, hogy egyszerűen elhaladhasson mellette. Vegye figyelembe objektíven az új konyhája méretét: Elfér-e benne egy sziget?

 

Megengedheti magának a szigetet tartalmazó konyhát?

A „konyhasziget vagy sem” kérdés megválaszolásakor vegye figyelembe a költségvetését. Egy konyhasziget hozzáadása növeli a szekrény és a munkalap költségeit, valamint minden olyan készüléket vagy mosogatót és berendezési tárgyat, amelyet fontolgat.

Igaz, hogy a félig egyedi szekrények használatával eleve pénzt takaríthat meg, de akkor is össze kell raknia a számokat, és meg kell néznie, hogy van-e hely a költségvetésében, a helyiség kialakításán kívül, egy konyhaszigetnek is.

Visszahívást kérek

 

Az előnyök és hátrányok a nyitott konyha szigetével

A konyhaszigetnek számos előnye van: Több pultfelületet, több tárolóhelyet, étkezési területet és esetleg helyet kap egy készülék vagy egy kis mosogató. Röviden, egy L-alakú konyhát könnyen átalakíthat U-alakúvá egy sziget hozzáadásával!

Egy nyitott koncepciójú terv esetén a konyhában nem tartózkodó emberekkel is kapcsolatba léphet főzés közben, vagy a szigetnél ülve szemmel tarthatja a házi feladatot készítő gyerekeket.

Másrészt, mint fentebb említettük, további költségek merülnek fel, ráadásul a sziget megzavarhatja a mosogató, tűzhely, hűtőszekrény klasszikus háromszög elrendezését.

Mindennél jobban szeretné, ha konyhája funkcionális lenne, ezért a sziget hozzáadása és a diszfunkció okozta zavarok nagyon rossz ötlet. Ez azt jelenti, hogy nem minden szigetnek kell téglalap alakúnak lennie. Megnézhetne valami V alakút is, ha az jobban szolgálja a forgalomáramlást. De ez szintén növeli a költségeket.

 

Konyha sziget vagy sem? Alternatív válaszok

Vannak módok arra, hogy a sziget funkcionalitásának és dizájnelemeinek egy részét hozzáadjuk anélkül, hogy ez költségekkel járna, vagy megzavarná a főzés közbeni hangulatát. Használhatna helyette egy asztalt. Egy asztallal további főzőfelületet kap, ráadásul étkezési területté válik, amelyet mindenki használhat. Egy szigettel csak az egyik oldalon van ülőhely, így kevesebb együttlétet biztosít az étkezéshez. Az asztal is arrébb tolható az útból, és szükség esetén a falhoz tolható.

Egy másik alternatíva a kerekeken guruló kocsi. A kocsival kap egy munkafelületet plusz tárolóhelyet, és mint az asztalt eltolhatja az útból. Vagy használhat egy olyan bútordarabot, amelyet nem a konyhában való használatra szántak, de ott dicsőségesen mutat a szoba közepén, divatot és hangulatot adva hozzá, valamint helyet biztosítva a zöldségek aprítására.

Az, hogy úgy dönt-e, hogy konyhaszigetet használ vagy sem, nyilvánvalóan több tényezőtől függ. Ha úgy dönt, hogy igen, a konyhájában van hely egy szigetnek, segítsen a költségvetésének, hogy legyen megfelelő kerete egy szigetnek, például úgy, hogy félig egyedi szekrényeket használ hozzá!

Praktikus ötlet lehet ötvözni az elemes konyhabútort az egyedi gyártással. Mi többek között azért is tettük le a voksunkat, hogy elemes konyhabútort és egyedi konyhabútor gyártásával is foglalkozunk, mert a célunk, hogy minél több vásárlói igényt ki tudjunk elégíteni, hiszen az elégedett megrendelőnél nincs fontosabb.

Sok esetben jelentkezett már az a probléma, hogy az igények felmérése során szembesültünk azzal, hogy hely lenne, de sajnos a költség keretbe nem fér bele egy sziget kialakítása.

Mi ilyenkor azzal az ötlettel szoktunk előállni, hogy a “kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon”, ötvözzük az elemes bútort az egyedivel. Az elemes bútor a nevéből adódóan mutatja, hogy sorozatgyártással készülő bútorokról van szó, kisebb költségvetést igényelnek, így amit lehet megvalósítunk ezekkel az elemekkel és csak azokat az elemeket gyártjuk egyediben amiket a szériával nem lehet megoldani.

Ez nagyon népszerű megrendelőink körében, mert így nem kell kompromisszumot kötniük és lemondani pl. a sziget megvalósításáról.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: