l alakú konyhabútor

Rengeteg jó ok van arra, hogy L alakú konyhabútor elrendezést válasszon új konyhája számára. Rendkívül funkcionális, könnyen karbantartható és praktikus a munkavégzéshez, hogy csak néhányat említsünk. De bár a funkcionalitás fontos, az L-alakú konyhájába bele kell szeretnie és ezek az inspiráló tervezési ötletek megmutatják, hogy ez mennyire egyszerű.

Konyhabútor akciós áron

Miért érdemes L-alakú konyhabútor mellett dönteni?

Az L-alak a rugalmassága miatt népszerű. Szinte bármilyen méretű és formájú konyhai elrendezésbe zökkenőmentesen beilleszthető, zárt vagy nyitott térben való élethez.

Foglaljon időpontot

Ez az elrendezés maximalizálja a fal- és padlófelületet, hatalmas tárolási lehetőségeket kínál, miközben megmarad a mozgástér érzete. Ez teszi az L-alakú elrendezést tökéletessé kis konyhákba vagy korlátozott helyű otthonokba, például garzonlakásokba.

 

Hogyan alakítsa ki az L-alakú konyhát

A konyha elrendezésének legáltalánosabb megközelítési módja az „arany háromszög”, amely a hűtőszekrény, a tűzhely és a mosogató 3 pontból álló, egymástól könnyű távolságban lévő elhelyezését jelenti. Egy L-alakú konyhában, hacsak nincs hely egy szigetnek, ennek a háromszögnek az egyik oldalát ki kell lapítani, de így is könnyen kialakítható a legfontosabb készülékek kényelmes elrendezése, ha kettő ugyanarra a pultra kerül.

Ha az L alakú háromszög egyik lába hosszabb, mint a másik, használja a hosszabbik oldalt, hogy maximalizálja a munkalapon lévő helyet, és a rövidebbik oldalra helyezzen el nagyobb készülékeket, például hűtőszekrényt vagy derékmagasságú sütőt.

 

Visszahívást kérek

Színsémák az L alakú konyhabútor számára

Az L-alakú konyha nyitott jellege azt jelenti, hogy a legtöbb esetben nem kell túl sokat aggódnia a színek használatával a fény vagy a tér illúziójának megteremtése miatt. Ez azonban azt jelenti, hogy a lehetőségek szinte végtelenek, ezért íme néhány kedvenc ötletünk, amelyekkel feldobhatja konyháját.

A fekete nagyon jól működik egy L-alakú konyha elrendezésénél. Könnyen karbantartható, és jelenleg nagyon divatos, elegáns megjelenésével gyakran úgy tűnik, mintha többe került volna, mint amennyibe valójában került. Fontolja meg a fehérrel való keverést és esetleg egy élénkebb színnel való feldobást, hogy az esztétika igazán összeálljon.

A színsémát arra is használhatja, hogy kiemelje a szekrény szintjeit a magasban és a mélyben lévő színblokkokkal. Fontolja meg, hogy az alsó szekrényeken egy merész színt használjon, például a mélykéket, a tetején pedig fehéret, hogy az összkép könnyed és légies maradjon.

Ennek a stílusnak a csavarja…

ha ugyanazt a merész színt használja a felső és az alsó szekrényekhez, és a munkalap szintjét a pult mögötti mintás fallal emeli ki. A sötétebb pultok egy egyszerű fehér hatszögletű csempe és az arany fugázás között nagyon divatos, vagy egy szép dekorcsík a csempében is megjelenhet a nőiesebb érzés érdekében.

Bár nincs rá szükség, egy fehér konyha mégis igazán ragyoghat egy L-alakú konyhabútor elrendezésben. Ebben a példában a fehér szín tiszta minimalizmusa kissé tengerparti megjelenést kap a kissé időjárási fából készült kiegészítők hozzáadásával, és segít a polcokon lévő tárgyaknak a háttérbe húzódni, amikor egy színesebb helyiségben zsúfoltnak tűnhetnének.

A fehér egy élénk színnel keverve szintén hatékony megközelítés; próbálja ki a kanárisárga vagy a smaragdzöld színt. Egy nyitott L-alakú konyhában a szekrények színét használhatja a szekrényeken, hogy egy meghatározott konyhai területet hozzon létre.

Ezek a fából készült szekrények nagyszerű kontrasztot alkotnak a fehér munkalapokhoz képest, keretet képezve a munkalap területe körül, és szemet gyönyörködtető kivágott hatást kölcsönözve a fehér pultoknak. Ezt úgy is el lehet érni, hogy a külső rétegben a fa helyett sötét színű szekrényeket helyezünk el.

 

Az L alakú konyhabútor kiválasztása

Ha a konyhában kevés a hely, mindenképpen javasoljuk, hogy padlótól a mennyezetig érő szekrényeket vagy polcokat használjon, maximalizálva a falfelületet a padlófelülettel szemben. Ráadásul a nagyméretű, fej feletti szekrények használatával az arany háromszöget a lehető legkompaktabb és legkevésbé zűrzavaros formában tarthatja.

Míg a felső szekrények gyakran nyomasztó jelenlétet jelenthetnek egy U-alakú konyhában, egy nyitottabb L-alakú konyhában segíthetnek meghatározni a teret. Különösen hasznosak, ha a konyha/lakótér nyitott. Ahhoz, hogy a szekrények végeinél határozottabb vágást hozzon létre, fontolja meg a magas szekrények elhelyezését mindkét végén, hogy oszlopként működjenek a munkalap pultjaival szemben. Ilyen lehet a hűtőszekrény, egy magas sütőegység vagy egyszerűen egy toronyszekrény.

Ha a munkalap helyét többre értékeli, mint az alapterületet, játszhat egy kicsit a munkalap formájával, ha a hagyományos derékszögű sarok helyett egy szögletes pultot vezet be a sarokba. Ez jobban visszhangozza a konyhai közlekedőfolyosó áramlását, és a pultjainak egy vonzó, folyékony elemet kölcsönöz.

 

A tárolás megtervezése

Az L-alakú konyhában a mennyezetmagasságú szekrények nagyszerű megoldást jelentenek a tárolóhely maximalizálására. Az átlátszatlan ajtók távol tartják az elkerülhetetlen rendetlenséget, és a legkönnyebben karbantartható tárolási módszer; csak szezonálisan le kell porolni őket. Ha úgy találja, hogy a sok szekrény elzárja a fényt, vagy szűkösnek érzi a konyháját, a nyitott polcok egy másik lehetőség, különösen, ha szépen az L alakú sarokba vannak behelyezve, vagy ha a készülékek fölé helyezve, mint egy jellegzetes darabot.

Csak ne feledje, hogy rendben tartsa őket, és virágokkal vagy díszekkel díszítheti őket, hogy a funkcionalitás és a stílus keveredjen.

Ne feledkezzen meg a sarokban lévő alapszekrény helyéről sem! Az L-nek ez a sarka hatalmas tárolási potenciált rejt magában, és kifelé kinyúló sarok kosarak beépítésével könnyebben hozzáférhetővé teheti.

 

A szoba megvilágítása

Az L-alakú konyhák természetüknél fogva általában négyzet alakúak vagy legalábbis széles téglalap alakúak. Így a természetes fénynek természetes módon kell beáradnia a térbe. De a borús napokon néhány minimalista spotlámpa extra fényt fókuszál a kulcsfontosságú munkaterületekre, és fényt hoz a fényvisszaverő munkalapokra.

A határozottabb megjelenés érdekében válasszon néhány kijelentő világítást. Egyetlen lámpa a szoba közepén hatásos lehet, vagy egy sor függőlámpa remekül mutat egy pult vagy konyhasziget vonalában lógva. A felső egységek alá szerelt ledek szintén hatékony módja annak, hogy határt hozzon létre a konyhaterület körül. Emellett megszünteti a sötét sarkok kockázatát a munkalapokon.

 

L-alakú konyhabútor extra funkciók hozzáadásával


Konyhai sziget

A konyhasziget legáltalánosabb beépítési módja a négyzet alakú étkező, amelyet a körülötte futó L-alakú konyhabútor keretez. Ha kevés az alapterület, remek ötlet a szigetet az étkezővel kombinálni, és egy központi sziget valóban segíthet abban, hogy a kis konyha rendezettebbnek és kevésbé hektikusnak tűnjön. A konyhasziget emellett extra munkalapot és tárolási lehetőségeket is biztosít. Jó egyensúlyt jelent, ha a sziget külső oldalán lábteret hagy a kényelmes étkezéshez, a konyha közelebbi oldalán pedig fiókokat vagy szekrényeket helyez el.

Reggelizőpult

A korlátozott alapterülettel rendelkező konyhák számára a reggelizőpult lehet az ételkészítés és az étkezőhely tökéletes házassága. Itt ez a kettős magasságú sziget igazán hatékonyan választja el ezeket a tereket, és a magas székek igazán teljessé teszik ennek a konyhának a szettjét. A kettős magasságú beállítás ismét hatékonyan lehetővé teszi, hogy a zsebeket kétszeresen használja ki, ami döntő megtakarítást jelenthet. Minden kis segítség!

Konyhai félsziget

Ha még nem áll készen egy önálló szigetre, de tetszik az ötlet, hogy egy újabb egységet helyezzen el a konyhájában, akkor fontolja meg a konyhai félszigetet. A félsziget a munkalapokhoz csatlakozik, de kiugrik a helyiségbe, és igazán hatékony módja lehet annak, hogy egy kis plusz helyet adjon a munkalapnak.

Ez rendelkezik az U alakú konyha minden előnyével, de csak két falat igényel. Ráadásul, ha aggódik amiatt, hogy nincs-e elég hely egy teljes szigethez, akár egy rövid félsziget hozzáadásával is jelentősen növelheti az L-alakú konyha ülőhely-kapacitását.

Átmeneti padlóburkolat

Ha L-alakú nyitott konyhája van, különböző padlóburkolati anyagokkal teremtsen meghatározást a konyha és a lakótér között. Itt lehetősége van igazán játékosnak lenni. A két anyag közötti egyenes szegély helyett fontolja meg egy hullámos vagy cakkos szegély kialakítását, ahol a konyhai padlóburkolat fokozatosan beleolvad a nappali textúrájába.

A csempék fába való átmenete nagyon jól működik ehhez a hatáshoz. Ha ragaszkodni szeretne a tiszta, egyenes szegélyhez, akkor a két anyag közé beilleszthet egy vékony fapanelt a tiszta befejezés érdekében. Most már tele kell lennie ötletekkel az L-alakú konyha kialakításához!

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: