Kicsi konyhabútor hallatán sok mindenre asszociálhatnak.

Kicsi konyhabútor hallatán sok mindenre asszociálhatnak. Nem mindegy, hogy egy pici lakás bútoráról van szó vagy akár egy nagyobb konyharész kisebb kialakításáról.

Konyhabútor akciós áron

Kinek mit jelenthet a kicsi konyhabútor?

Élethelyzettől sok minden függhet. Képzeljük el a régi panellakást, amiben én is laktam- hiába volt 2 szoba és nappali, a konyha mégis egy szabadon álló hűtőből és mosogatós blokkból, valamint tűzhelyből állt. Jobb esetben plafonig érő volt a felső szekrény, amibe lehetett pakolni.

Foglaljon időpontot

A konyhaszekrénnyel szemben pedig egy sarok étkező garnitúra étkező asztallal a négy tagú családnak. Esetleg volt egy előtér gardróbnak kialakítva, ahol a téli ruhák elfértek, de már nyitni is nehéz volt ezeket a szekrényeket a szűkösség miatt.

 

Régen egy ilyen konyha vagy legénylakás…

… vagy egy albérlet 2-3 fiatal számára is ki volt adva, akik sokat dolgoztak és lehet csak gyors főzési lehetősége van. Emlékszem mikor egy ilyen panellakás 10. emeletén albérletbe voltam sokszor az egyetemi lakótársakkal itt főztünk.

Teltek múltak az évek a kis konyhák megmaradtak, de volt lehetőség módosítani egy 2*3 méteres konyhából kikerült a hűtő az előtérbe, ahol minden csoport társ hozzáfért máris nyertünk a hűtő helyén egy kamraszekrényt. Ha a 60 cm hűtő helyett egy 40 cm széles polcos kamránk lett akkor mellett rögvest elfért egy kihúzható tároló, ami főzéshez használt olajnak, teához a citromlének tökéletes volt.

 

Visszahívást kérek

És ha még mindig nincs elég helyünk?

A 2 medencés mosogatót felváltotta az egy medence- felette 60 cm széles csepegtető, ami a felső szekrénybe volt beépítve. Ezek után 80 cm kihúzható fiókos elem, amibe a főzőlap- dominó vagy 4 -es főzőlap be volt építve.

Sütő ebbe az esetbe nem volt szükséges, úgyse volt időnk az egyetem alatt sütkérezni, jó volt nekünk a mikrosütő. Sokszor a konyhába tanultunk az étkező asztalnál, hogy mindenki külön helységbe lehessen.

 

Ha kicsi konyhabútorról beszélünk- mik jöhetnek szóba?

Akár kicsi lakás akár csak helyspórolás egy minimál pici konyhabútor cirka 110 cm-nél kezdődik. Amennyiben még a szimmetriát is szeretnénk követni akkor 2 db 55 cm elem már egy minimál konyhabútornak megfelel. 55 cm- be elfér egy normál mosogató medence, másik 55 cm -be pedig egy fiókos 1 ajtós elem.

Itt azért érdemes odafigyelni a felső szekrények magasságára, illetve a szín választására. Ha sötét színt választunk az nagyon össze tudja nyomni a teret. Sokak szimpatizálnak a keresztszálas alapanyagokkal, ekkor természetesen nagyobbnak tűnhet egy kicsi konyha is optikailag.

Számomra, ha egy kicsi konyhám (2*1,6 m) lenne és maximum 1-2 fő tartózkodna a konyhába, akkor egy egyenes konyhát vagy egy L alakot választanék. Fontos, hogy a kevés konyhaszekrény is praktikus legyen. Kicsi konyhabútor lehet akár egy bárpult/ átadó pult is. Itt mindkét oldalról nyitható szekrények, ami térelválasztónak is funkcionálhat.

J&L bútorstúdióban …

… az elemenként rendelhető konyhabútorok megtalálhatóak és akár 105 cm akár nagyobb változatban is megrendelhetők széles színválasztékban. Nem okoz gondot, ha egy sütős elemek vagy egy tároló szekrényt rendel hozzá, az is rövid határidővel elkészül.

Ha pontosan faltól falig vagy egyedi méretbe szeretné legyártani konyhaszekrényét nyugodtan keressen fel minket, ez sem okoz gondot Nekünk. Piacon megtalálható alapanyagok mindegyikéből elkészítjük bútorát, egyedi munkalapok és beépített gépek is megtalálhatók a választékunkban.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: