Nagyon sokszor az l alakú konyha a legnépszerűbb, és ebből az elrendezésből rendelik a legtöbb variációt ...

Nagyon sokszor az l alakú konyha a legnépszerűbb, és ebből az elrendezésből rendelik a legtöbb variációt, nem véletlenül. Konyha típusokból számtalan létezik, de ha elrendezésre gondolunk akkor a lakás adottságait figyelembe kell venni.

Konyhabútor akciós áron

Sokszor találkozunk olyan válaszokkal: ez vagy az nem fér el a konyhába. Ilyenkor meg kell vizsgálni milyen méretű is az adott helyiség. Amennyiben egy egyenes fal és hozzá kapcsolódó akár rövidebb falszakasz megvan 100 cm akkor már van lehetőség egy kisebb L alakú konyhát kialakítani.

Foglaljon időpontot

 

Milyenek az l alakú konyha sarok kialakítás lehetőségei?

Létezhet illesztős sarok elem, polcos vagy kosaras megoldásokkal, csuklós L alakú sarok, vagy akár lecsapott 45 fokos sarok is jól tud mutatni. Sokszor látni látvány konyhákban hogy a sarokelembe fiók van- nos ez inkább design mint funkció- fiókot be lehet ugyan építeni, de ebben az esetben rengeteg helyet pazarolhatunk el.

Egy átlagos sarok elem általában 100 cm szokott lenni- ebbe kitűnően befér akár egy Forest- gyártmányú kosár, akár egy Kesseböhmer szerelvény. Ha olcsóbb megoldást szeretne egy 100 cm sarok szekrénynek kb 45 cm -es ajtaja van – itt viszonylag könnyedén hozzá lehet férni polcos megoldáson lévő edényekhez is.

L alakú konyha sarok kitűnő választás a tárolásra, hatalmas akár 100*100 cm polc rengeteg mindent el tud nyelni. Ennél a típusnál is van lehetőség ¾ -es kosarak berakására is.

 

Visszahívást kérek

Ha 45 fokos sarok elem elfér álmaink konyhájában…

… akkor ott a kosarakon kívül akár egy sütő is betehető, akár egy Blanco, Teka,  sarok mosogató. Az ilyen konyhába azt érezzük minden kézre áll. főzhetünk süthetünk és jobbra -balra hely van a konyha pultunk. Egy ilyen típusú szekrény hasznos belső felülete gyakorlatilag akár egy 50 cm normál szekrény méretével lehet azonos.

Ide nyugodtan beférhet egy nagyobb szelektív kuka is. Amennyiben sarok elem van beépítve konyhájába- fontos a megfelelő illesztés kiválasztása, hogy az ajtókat ki lehessen nyitni vagy a mosogatógép ajtó kinyíljon a mások oldalon lévő sütő fogantyújától.

Létezik egyszerűbb megoldású soroló léc – ami pár fajta színben gyártanak és sokszor nem találjuk a megfelelő színt egy adott munkalaphoz. Megoldható egy esztétikusabb megoldás- az összemart munkalap. Ebben az esetben a munkalap alján van a szerelvény, ami összehúzza két felületet- szinte tökéletesen.

De mi van a látszó oldalakkal? Ha az adott konyhabútor nem faltól falig tart- egyik vagy akár mindkét része térben végződik gondolni kell a látszó oldalakra. Szép befejezést tud adni egy végzáró polc, ahol a munkalap adott ívre van vágva és követi a szekrényt. Természetesen ebben az esetben egy 1,5mm ABS élzáróval érdemes lezárni a munkalap élét.

 

Mi a helyzet az l alakú konyha, felső sarok elemekkel?

45 fokos alsó szekrénynél rendszerint látványos, ha a felső elem is ezt a tendenciát követi. Gyönyörű megoldás egy vitrines szekrény akár üveg polcokkal világítással. Ha nem szeretne szekrényt, mert épp sütő van beépítve alul akkor jön szóba a gipszkarton felületre épített páraelszívó beépítése.

 

Jó az L alakú konyha?

Természetesen a válaszom igen. Ha abból indulunk ki, hogy az elrendezés ideális tud lenni. És mi az ideális? A háromszög elvnek kell működnie, az a legpraktikusabb megoldás. A vizesblokk és a főzőlap, viszonylag közel kerüljön egymáshoz és maradjon elég nagyságú pultfelület az előkészítésre.

És ha van nagyobb hely, akkor számtalan lehetőség nyílik a tervezés során. Mintaterembe kollégáink szívesen egyeztetik az elképzeléseket Önnel. Ezzel lehetőséget nyújtva egy látványterv elkészítésére is.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: