A konyhabútor elemek részletei

A konyhaszekrény egy egyszerű doboz. Azonban számos szekrényalkatrész létezik, amivel fel lehet öltöztetni. A szekrényalkatrészek közé tartoznak az ajtók, a pántok, fiókok, üvegek és különböző egyéb vasalatok. A konyhabútor elemek minősége gyártótól függően nagyban változik. Az összeszerelési módszerek is eltérőek, ami befolyásolja a szekrény minőségét. Ezek a szekrény alapvető részei. Minden költségvetéshez és stílushoz megtalálhatók ezek a kiegészítők olcsóbbtól az egészen magas árfekvésig.

Konyhabútor akciós áron

Konyhabútor elemek részletesen

A széria bútorokhoz általában fix szerelvények tartoznak, az egyedi gyártású bútorok szekrényei maximálisan testre szabhatók, hogy pontosan illeszkedjenek otthonához és elképzeléséhez. A szekrényajtó stílusának és színének kiválasztása a tervezési folyamat egyik legizgalmasabb része. Erről majd egy külön blogban olvashat, ahol a különböző típusokat részletesen bemutatjuk.

Foglaljon időpontot

A kivetőpántok fontos szekrényalkatrésznek számítanak, és minőségük nagymértékben változik. Fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg lassítós zsanérokkal ellátott szekrényeket válasszon, mert több ezer alkalommal fogják kinyitni és becsukni őket.
A következő fontos alkatrésze egy konyhabútornak a fiók. Ebből is többféle létezik, a legolcsóbb a normál golyós fiókszerkezetek nem lassítós kivitelben.

Egyedi gyártású bútoroknál mindenképpen a lassítós, önbehúzós fiókszerkezetet érdemes választani, sokkal masszívabbak és kényelmesebbek is. Ezek fém oldallal rendelkeznek, lehet az alap normál magasságú, amit evőeszköztartónak építenek be, a nagyobb (magasabb) fiókokhoz pálcát tesznek, 1 vagy két pálcás, hogy ne essenek ki oldalra amik a fiókban vannak.

A legmagasabb kategóriát fiókszerkezetben a BLUM képviseli, nagyon jó minőségűek, de szintén nagyon jók az Emuca, Vertex fiókszerkezetek is. Sokan teljesen letisztult konyhabútort szeretnének, így fogantyú nélkül képzelik el, erre megoldás a push open fióksínek, amik nyomásra nyitódnak és ugyanúgy lassítós behúzásúak. A szekrényszervezők növelik a tárolóhelyek hatékonyságát, a konyhai kihúzható kosarak pedig minden tárgyat elérhetővé tesznek.

 

És akkor még nem is beszéltünk a különböző vasalatokról…

… amelyek nagyon praktikusak és szerethetők tudnak lenni. Alsó elemeknél fűszeres kosarakat szoktak beépíteni, ezek általában 20-30 cm széles elembe kerülnek, 2 tálcás verzióban léteznek. Kényelmes mert a főzésnél közvetlen elérhetők a legszükségesebb fűszerek, olaj, liszt stb…

Visszahívást kérek

Sarokvasalatoknak is már számos verziója létezik, egyenes sarokhoz, diagonálhoz, kör, vesetál, kihúzható magic corner és ár tekintetében is eléggé szórnak, a drágább vasalatok elérhetik a 100-130.000 Ft-ot is.

Álló kamravasalatokat is nagyon szeretik, bár ezek már magas árfekvésűek, de itt is sokféle típus közül lehet választani. Lehet teli tálcás, vagy rácsos, fehér, szürke vagy króm vasalat, lehet kihúzható vagy ajtóval nyíló, teli álló kamra vasalat vagy csak felső részbe szerelhető, nagyon sok variácója van ennek is, a fontos, hogy számunkra megnézzük szükség van e egyáltalán ilyenre, befér e a konyha méreteibe, megéri e az árát stb…

Ezek a szekrényszervezők hatékony tárolóhelyet varázsolnak a szekrényekből a minden konyhában felgyülemlő számos tárgy számára. A konyhai kihúzható kosarak nagyszerű módja annak, hogy minden könnyen hozzáférhetővé váljon, és ami még fontosabb, hogy utána ugyanilyen könnyen el is lehet őket tenni, így elkerülhető a rendetlenség.

 


Konyhabútor elemek a tárolásban

A szekrényszervezők sokféle tárgyat tárolhatnak, az élelmiszerektől kezdve a főzőedényeken át egészen az edényekig – az olcsóbb alternatívákkal ellentétben ezek a szekrényszervezők masszívan építettek, és nehézség nélkül elbírnak egy elég jelentős súlyt is. A konyhai kihúzható kosárkészlet minden jól szervezett konyha elengedhetetlen kelléke.

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: