konyhabÚtor árak

Ha érdeklik a kiváló konyhabútor árak, és új szekrényeket keresett otthonába vagy irodahelyiségébe, valószínűleg találkozott az egyedi szekrények vs. moduláris szekrények különböző forrásaival. De mi a különbség a kettő között, és miért érdemes az egyik típust választani a másik helyett? Olvasson tovább, hogy megtudja, miben különböznek az egyes szekrénytípusok, és melyik felelhet meg legjobban az Ön igényeinek és elvárásainak.

Konyhabútor akciós áron

Konyhabútor árak


Mik a moduláris/elemes szekrények?

Az új szekrények iránti keresletet az új lakások és az átalakítás során két nagyon különböző gyártási megközelítéssel kezelik. Az egyik megközelítés a gyártási hatékonyság optimalizálása a gyártott méretek korlátozásával és az alkalmazottak termelékenységének maximalizálásával.

Foglaljon időpontot

Ezt a megközelítést moduláris szekrényeknek nevezik. A belépő szintű otthonépítők jellemzően moduláris dobozos szekrényeket telepítenek. Ezeket a szekrényeket az ország összes nagy dobozos áruháza is készleten tartja és értékesíti.

A moduláris szekrényeket egy gyárban előre meghatározott méretben és stílusban előre elkészítik. Mint ilyenek, a moduláris konyhaszekrények úgy készülnek, hogy önálló egységként illeszkedjenek a szabványos terekhez. Ez azt jelentheti, hogy esetleg többe kerülnek, de megérkezésük után már beépítésre készek.

Nincs festés vagy festés, mivel a gyárban előre gyártják őket, de ez azt is jelenti, hogy kevésbé sokoldalúak, mivel nem veszik figyelembe az egyedi helyiségek egyedi méreteit vagy igényeit. A konyhagyártók gyakran kínálnak többféle ajtófrontot, korpusz választékot, hogy a kész moduláris szekrénynek személyre szabottabb megjelenést adjanak.

 

Konyhabútor árak: Egyedi vs. moduláris szekrények

Az egyedi szekrények vs. moduláris szekrények esetében a különbség mind a gyártásban, mind a telepítésben létezik. A moduláris szekrénygyártó általában 20 cm kezdődő és 10 cm lépésekben növekvő szélességű szekrénydobozokat készít.

Visszahívást kérek

Ez maximalizálja az alkalmazottak termelékenységét azáltal, hogy az egyik műszakban egy szekrénydobozméretet, a következő műszakban pedig egy másik méretet gyártanak. Míg a 10 000 darab ugyanolyan szekrényt gyártó futószalagon végzett munka nem feltétlenül a legnagyobb kihívást jelentő vagy leghálásabb munka, a termelékenység minden bizonnyal nő, és a munkaerőköltségek csökkennek.

A moduláris gyártó egyszerűen úgy igazítja ki az ütemtervét, hogy a raktárában könnyen hozzáférhető szekrénydoboz-készletet tartson fenn. Mint ilyen, a ház alaprajzát úgy kell megtervezni, hogy a moduláris szekrényekhez illeszkedjen.

 

A szekrények gyártásának második megközelítését egyedi szekrénygyártásnak nevezik

Gondolkodott már azon, hogy „Mik azok a beépített szekrények?”. Azok az egyedi szekrények! A moduláris modellekkel ellentétben, amelyek előre meghatározott elemekben érkeznek, az egyedi szekrényeket a ténylegesen szükséges méretre gyártják.

Ez azt jelenti, hogy az Ön szekrényei úgy építhetők meg, hogy bármilyen térben elférjenek. Emiatt a legtöbb csúcskategóriás házépítő és bútorgyártó egyedi szekrénykészítőket használ, mivel a szekrények általános minősége nagyban különbözik.

Az egyedi szekrények ezután úgy készülhetnek, hogy illeszkedjenek az otthonon belüli egyedi terekhez, így a lehető legjobban kihasználva a helyet. Az ilyen egyedi építésű szekrényeket jellemzően egyedi bútorasztalos műhelyek készítik vagy kimondottan egyedi gyártásra szakosodott cégek.

Az egyedi asztalosműhelyekben dolgozó asztalosok általában magasan képzett szakemberek, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek szakmájuk elsajátításában. Az egyedi gyártású szekrények mindig sokkal magasabb árkategóriát képviselnek mint a széria.

Mégis, mivel pontosan arra a térre épülnek, amelybe beépítik őket, ezek a mesteremberek által épített szekrények magasabb minőségűek. A magasabb minőségű termékek megérik a kicsit magasabb árat.

 

Az egyéni szekrények előnyei vs dobozos szekrények

Számos előnyt kell figyelembe venni, amikor az egyéni szekrények vs moduláris szekrényekre tekintünk. Először is vegye figyelembe, hogy hol gyártják a termékeket. A mi cégünk is a magyar Divian gyártó termékeit forgalmazza széria konyhabútorok tekintetében.

Fontos, hogy magyar, hiszen elsősorban a magyar cégeket, termékeket kell támogatni és növelni. Illetve ha utólag bármilyen pótlásra lenne szükség sokkal egyszerűbben és gyorsabban megoldható. Ezzel szemben az egyedi szekrényeket készítőket, a bútorasztalosokat elég jól megfizetik a szakértelmükért. Emellett nincsenek egy egyedi munkapadhoz kötve, ahol újra és újra ugyanazokat a darabokat készítik.

Ehelyett az egyedi bútorasztalosok a gyártási folyamaton belül több szakképzett pozíció között mozognak. Az egyedi asztalosműhelyek kreatív megközelítést alkalmaznak, amely az asztalosok készségeit és tapasztalatát felhasználva kiváló terméket állít elő.

Ezenkívül a minőségi különbségek általában láthatóak az egyéni szekrények vs. moduláris dobozos szekrények között. Ezek közé tartoznak a kivitelezés, a faanyag és a színmegfelelés, a csiszolás és a kivitelezés minősége, az általános megjelenés és a megbízható minőség különbségei.

 

Egy másik nagy különbség a moduláris és az egyedi gyártású szekrények között a kivitelezés minőségében van

Különösen a szekrényajtókon. A moduláris szekrényajtók minőségi szintje általában alacsonyabb, bár különböző kategóriákat készítenek, így palettájukon megtalálhatók a sima laminált bútorlapos vagy a magasfényű mdf ajtófront is.

Az egyedi bútorboltok jellemzően olyan gyártóktól vásárolnak szekrényajtókat, amelyek képesek egyedi szekrényajtók gyártására. Ezek az erre szakosodott egyedi szekrényajtók gyártói a szekrényajtók és fiókfrontok nagy választékát kínálják különböző stílusokban. Képzett munkaerő és modern technológia segítségével műszakonként több ezer ajtót tudnak gyártani, ami lehetővé teszi az egyedi építők számára, hogy rendkívül pontosak legyenek.

A modern ajtógyártók 15 ezrelék cm pontossággal tudják mérni az ajtók méretének tűréshatárait. Az ajtóvastagság jellemzően 5 ezrelék cm-en belül egységes az egész ajtón. A csiszolás minősége magas, és az asztalosok úgy ítélik meg, hogy az ajtók festésre készek.

A technológia és a famegmunkálási technikák fejlődésének köszönhetően az egyedi szekrénygyártás még soha nem volt ennyire meggyőző lehetőség. Nemcsak pontosabbak, mint a múltbeli egyedi szekrények, és kivételes illeszkedést biztosítanak, bárhol is lógjanak az ajtók, hanem olcsóbbak is, mint korábban.

Az egyedi bútorasztalosok ma már olyan gyorsan és olyan méretben tudnak kiváló minőségű, nagymértékben testre szabott szekrényeket gyártani, hogy azok gyakran vetekednek a moduláris dobozos szekrények költségével.

 

A szekrények kiválasztása

Tehát, moduláris konyhaszekrényeket vagy egyedi konyhaszekrényeket válasszon? Kétségtelen, hogy az egyedi szekrények a jobb minőségű opciót jelentik, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki számára ideálisak. Egyes vállalkozók, tervezők és lakástulajdonosok valami olcsó, egyszerű és egyszerű dolgot keresnek, ami elég jól leírja a moduláris konyhaszekrények előnyeit.

Ne számítson arra, hogy az előregyártott dobozos szekrények lenyűgözik, de ne számítson arra sem, hogy kellemetlenséget okoznak (kivéve, ha nem találja a megfelelő méretet).

Reálisan nézve a költségek az egyetlen dolog, ami meghatározza, hogy melyiket válassza. Érdemes összehasonlítani, mert sok esetben kellemes csalódhat, hogy mégsem olyan magas az ár az egyedinél mint gondolta. Ott is vannak költséghatékony megoldások, mindenképp érdemes árajánlatot kérni erre a verzióra is.

 


Kiváló konyhabútor árak

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: