A konyhabútor méretek fontosak, mert csak azt a helyet építjük be, amit a megrendelő szeretne, így teljesen egyértelmű, ...

A konyhabútor méretek fontosak, mert csak azt a helyet építjük be, amit a megrendelő szeretne, így teljesen egyértelmű, hogy konyhabútort tervezni méretek nélkül nem lehet.

Konyhabútor akciós áron

Amennyiben sikerül kiválasztani milyen típusú konyhát szeretne akár már színben alapanyagban is megtalálta álmai konyháját-úgy elindulhat a tervezés. Bemutatótermünkben, ha betér és sikerül elhozni egy lakás alaprajzot vagy Ön leméri a lényeges dolgokat akkor már neki lehet kezdeni a terv átbeszélésének.

Foglaljon időpontot

 

Felmerül a kérdés mik a fontos konyhabútor méretek?

Vannak fő méretek és kiegészítő méretek. A falsík, ahova a szekrényt szeretnénk elhelyezni az nyilvánvaló alap dolog, hogy rendelkezésre álljon. Ezen felül jó, ha megvan a vízkiállás elektromos kiállás méretei. Kiegészítő méretek közé sorolnám a parapet vagy a belmagasságot. Ha nem vagyunk ezzel a kettővel tisztába- e nélkül is elkezdhető a tervezés.

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ha az elején megmondja 250 cm a belmagasság és plafonig szeretne beépíteni – és közben kiderül mégis 280 a magasság, akkor ugyan nem jelentősen, de változni fog az ár. Felső szekrény tekintetében egy alap szekrényben a polc köz cirka 25-30 cm-ként van.

Szóval míg egy 60 cm magasba 1 polc, azaz 2 köz található, addig egy 72 cm magasban 2 polc 3 köz, 90-100 cm magas akár 3 polcos is lehet. Manapság „divatos” a felső szekrényt 2 szintesre készíteni. Ebben az esetben a 2 szint mélyebb akár 50 cm mély is lehet- szekrény aljába pedig ideális bemarni egy led szalagot ami a munka pultunkra világít.

 

Visszahívást kérek

Mi a helyzet az alsó szekrény méretekkel?

Nos erről rengeteget lehetne írni. Magasságok, mélységek, szelességek?

Magasság természetesen függ, hogy ki is használja, illetve van e valami, amihez igazodni kellene- pl. ablak egy befutó munkalappal az ablakpárkányhoz, vagy beépíthető mosogatógép. Ilyen esetben érdemes a lábazattal „játszani”. Lábazat lehet alap esetben 10,12,15 cm magas.

Természetesen van ettől eltérő méret is. Sokszor egy széria konyhánál már megvan, hogy egy bútor oldallap 72-72,5cm magas és ehhez megvannak a széria ajtó magasságok. Egy egyedi bútor természetesen minden méretében az ügyfél igényeihez igazodik. Mélység? Ez már egy fogós kérdés! Láttam már extrém pici mélységű széria szekrényt, amit természetesen mi nem forgalmazunk.

Érdemes megnézni, hogy a fiókok milyen méretűek. 50 cm mélységű fióksín minimum legyen egy fiók, így érdemlegesen lehessen bele pakolni. Mi egyedi méretben 55 cm mély szekrényeket gyártunk, ehhez hozzájön 2 cm ajtó és a munkalap 3 cm -t előáll. Ebben az esetben a munkalapon lévő vizor pont megfelelő helyre kerül.

 

Konyhabútor méreteken belül a fiók magasság méretek

Ha a fiókok magassága is kérdéses, nemhiába cirka 30-35 cm a legmagasabb fiókelő természetesen extrém helyzetben ez növelhető. Itt általában nagyobb magasabb fazekakat szoktak tárolni. amennyiben kb. 72 cm magas az ajtó- úgy itt kihúzható kamra vasalat található

Konyhabútor méretek tekintetében nem elhanyagolható a szélességi méret. Vannak minimál és maximál méretek. Természetesen lehet feszegetni a határokat extrém esetben ha valakinek arra van szüksége, de ekkor a szerelvényeket is mérlegelni kell.

Ha például egy széles -mély fiókra vágyik mérlegelje, hogy nem 1 db pici -átlagos fogantyút tesz rá- hanem vagy 2 db kicsit vagy egy nagyot. Középen megfogva kis felületen lévő fogantyú egy idő után tönkre tehet egy hagyományos fióksínt. Természetesen egy tip-on nyitású blum fiók fogantyú nélkül is nyílni fog, de a szekrényben lévő súly nagyban befolyásolja a nyitást.

Egész biztos lehet benne, hogy ha J&L bútorstúdiót választja praktikus megoldásokkal találkozhat a mintateremben.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: