A tökéletes konyhabútor - Hogyan válasszuk ki?

Egy jól szervezett és szép konyhabútor minden házban elengedhetetlen. Ha megfelelő konyhabútort választ, a területet vonzóbbá, a számtalan óra eltöltésére kellemesebbé, rendezettebbé és hatékonyabbá teszi. A konyhák már nem korlátozódnak a ház egyetlen helyiségére. A legtöbb modern konyha nyitott alaprajzú, és megosztja a teret az étkezővel vagy a nappalival.

Konyhabútor akciós áron

A tökéletes konyhabútor kiválasztása

Az igazság az, hogy az emberek jelentős mennyiségű erőfeszítést és pénzt fordítanak a konyhabútor kiválasztására. Azonban még akkor is, amikor már elkészültek a végleges megjelenéssel, mindig marad egy kis elégedetlenség. Ez azért van, mert a helyes irányba történő elégséges előre megfontoltságot soha nem alkalmazzák a megfelelő elemek kiválasztására.

Egyszerű és informatív konyhatervezési tanfolyamunk elsősorban arra irányul, hogy az ideális konyhatervezési ismereteket nyújtsa Önnek, hogy a tervezés után büszke lehessen konyhájára. Íme egy összefoglaló arról, hogy mit kell figyelembe venni a legjobb konyhabútor kiválasztása előtt:

Foglaljon időpontot

 

Milyen konyhát szeretne?

A konyhákat főzésre tervezték. A konyhák az elmúlt években jelentősen fejlődtek, sokoldalú terekké váltak, ahol étkezhetünk, dolgozhatunk, vagy akár vendégeket is hívhatunk élvezetes étkezésekre. Elsősorban azonban főzőhelynek szánják őket. Ennek eredményeképpen az ételkészítésnek kell az elsődleges prioritásnak lennie a konyhabútor kiválasztásakor, anélkül, hogy feláldozná a konyha egyéb feladatait.

A nyitott padlójú konyhákat például, amelyeket látogatók fogadására és szórakoztatására terveztek, vonzóan és megnyerő módon kell felszerelni, lehetőleg egy pultelválasztóval vagy egy pár jól megválasztott székkel. A zsámolyoknak szépnek és hívogatónak kell lenniük. Úgy tervezték őket, hogy ne csak a látogatók számára szolgáljanak ülőhelyként; főzés közben az Ön ideális menekülési menedékei is legyenek.

 

Milyen anyagokat fog használni?

Régebben a fa konyhabútorok voltak előnyben, napjainkban már laminált bútorlapból, mdf lapból készítettnek konyhabútorokat. Nagyon széles a választék színekben.

Visszahívást kérek

Az ajtófrontok lehetnek sima felületűek vagy valamilyen marás mintával készítettek. Modern környezetben a sima felületű magasfényű frontok a népszerűek, de nagyon divatosak lettek a matt színek is, ezt is lehet modern konyhába vagy marás mintával rusztikusabb stílusba elvinni.

 

A megfelelő konyhabútor minőséget kell kiválasztani

Fontos tényező a minőség, hiszen évtizedekre vásárol az ember konyhabútort. Nem csak a szekrénytest és a front anyagának minősége fontos, hanem ugyanúgy a vasalatoké is. Kivetőpántok, fiókok, felnyíló vasalatok, egyéb kiegészítők minősége.

Ellenőrizze, hogy ahonnan konyhabútorát vásárolná, az a cég megbízható-e, milyen véleményeket írtak az ott vásárolt megrendelők, milyen elégedettségi eredmények vanak. Ez sokkal több, mint egy ágy vásárlása.

 

A konyha helyiség mérete

A tér méretének figyelembevétele nélkül vásárolni rossz ötlet. Hacsak nem vagy hihetetlenül szerencsés, hogy szemmel készítetted a felbontást, pontos mérésekre és jól megtervezett megoldásokra lesz szükséged. A második kérdés, amit figyelembe kell vennie, a már meglévő bútorai ha vannak és olyan darabok kiválasztása, amelyek illeszkednek ebbe dizájnba és környezetbe.

A konyhabútorokkal kapcsolatban néhány általános tanács, hogy válasszon hosszú és funkcionális tárolóhelyeket, amelyek kisebb terekben függőlegesen, nagyobbakban pedig vízszintesen helyezkedhetnek el. Az ideális helyzet természetesen egy nagy konyha, amely lehetővé teszi a helyes ergonómiai kialakítást és sokkal szabadabb lehetőségeket ad.

 

Milyen színt válasszon a konyhabútor tervezésekor?

A lehetőségek korlátlanok, a fehér tisztaságától a fa melegségéig terjednek. A fehér a konyhabútorok a legnépszerűbbek, mert minden konyhának tágas, elegáns és rendezett megjelenést biztosít. Vannak azonban alternatív lehetőségek is az Ön számára.

Állapodjon meg egy színpalettában, és ez alapján rendezzen be bútorokat, ahogyan az otthona bármely más helyiségében is tenné. Használjon enyhe árnyalatokat a bútorokhoz, ha a falai élénk színűek vagy színes csempékkel borítottak. Ha a falak és a mennyezet visszafogottabbak, válasszon olyan színt, amely feldobja a helyiséget.

 

Válasszon fényes vagy matt felületet

Ez némileg egyéni preferencia. Ha dinamikusabb hatást szeretne kölcsönözni konyhájának, használjon magasfényű furnérozott vagy fémes felületű bútorokat. De ügyeljen arra, hogy matt felületű falakkal és mennyezettel egészítse ki.

Ha nincs szüksége ennyi csillogásra, akkor választhat matt felületű bútorokat. Biztos lehet benne, hogy ez nem fogja csökkenteni konyhája stílusértékét. Egy másik alternatíva, ha a szekrényt matt, de az ülőkéket és a székeket fényes kivitelben, vagy épp ellenkezőleg.

 

Fontolja meg a konyhabútor kialakítását!

Új szekrények vásárlásakor sok figyelmet kapnak az ajtók. Ezek a minták, színek és kivitelek széles skáláján kaphatók. Mielőtt megállapodna egy szekrénydizájn mellett, vegye figyelembe konyhája, sőt az egész ház általános esztétikáját.

Ha valami eredetit és egyedit szeretne kialakítani, akkor a konyhahelyiség és a szekrények általános stílusának meg kell egyeznie egymással.

 

Törekedjen az esztétikára és a funkcionalitásra is

Azt szeretné, ha konyhaszekrényei szépnek tűnnének, miközben az Ön által keresett előnyöket is biztosítják? Ennek eredményeképpen az esztétika és a hasznosság alapvető szempontok a szekrényválasztás során. Akár nagy, akár kicsi a konyhája, a legjobb szekrények javítják a helyiség megjelenését és hangulatát, miközben gyakorlati értéket is nyújtanak.

Az esztétika a dizájnnal/stílussal, a színnel, a kivitelezéssel és még a hardverekkel is foglalkozik. Választhat a klasszikus, fogantyúval ellátott szekrények és a fogantyú nélküli, elegáns szekrények között. Vegye figyelembe a tárolást és a kezelést, fontos a praktikusság.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: