Az olcsó konyhabútor automatikusan rossz minőségű is?

Az olcsó konyhabútor vagy a megfizethetőbb konyhaszekrények automatikusan rossz minőségűek? Ma belemerülünk ebbe a kérdésbe, és felmérjük, hogy mitől nem kívánatos egy szekrény, és mitől jó vétel. Ha egy olcsó konyhaszekrényben megtalálja azokat a tulajdonságokat, amelyeket keres, akkor mindenképpen használja ki, és spóroljon meg egy kis pénzt!

Konyhabútor akciós áron

Mitől lesz a konyhabútor olcsó?

Az elsődleges tényező annak meghatározásában, hogy egy szekrény olyan minőségű-e, amilyet keres, az az anyag, amelyből készült, akár a szekrénydoboz, akár a szekrényajtó, akár mindkettő. A tömör fa ajtókat manapság már pont az ára miatt ritkábban használnak, de akkor milyen egyéb lehetőségek vannak a szekrény anyagai tekintetében? Tessék!

Foglaljon időpontot

 

Olcsó konyhabútor – MDF szekrényszerkezet:

Az MDF népszerű választás a megfizethető szekrényépítéshez. Mi az MDF? „Az MDF fűrészpor és forgács – az ipari marás melléktermékeként keletkező apró fadarabok. Miután kiszárították, ezeket a farostokat gyantával és viasszal keverik össze, majd panelekké formálják. Nagy hő és erős nyomás hatására ezek a panelek összenyomódnak, és kemény héjjal merevvé válnak.

A gyártás utolsó szakaszában óriási gépek csiszolják le a paneleket, selymesen sima felületet adva nekik, mielőtt fix méretekre vágják őket.” Az MDF több okból is népszerű:

 • Először is, gazdaságos választás. Ezért is beszélünk róla!
 • Az MDF újrahasznosított anyag. Ha aggódik a fák megmentése miatt, jobb választás, mint a tömör fa.
 • Az MDF könnyen festhető. Könnyen és egyenletesen veszi a színeket.
 • Az MDF-nek nincsenek csomói, amelyek elronthatják a darab felületét, vagy megnehezíthetik az alkatrészek rögzítését.
 • Az MDF olyan vegyi anyagokkal készül, amelyek mérgezővé teszik a kártevők, például a termeszek számára.
 • Az MDF nem tágul és nem húzódik össze a hő és a páratartalom hatására, mint a tömör fa.

 

Milyen hátrányai vannak az MDF-ből készült szekrényeknek?

 • Az MDF általában magas karbantartási igényű – sokkal nehezebb javítani a forgácsolódást vagy repedést, mint a tömörfa vagy más anyagok esetében.
 • Az MDF gyártásához használt vegyi anyagok, például a formaldehid, kevésbé teszik az anyagot gyermekbaráttá, mint más anyagokat.
 • Ha az MDF vízzel érintkezik, megduzzad.
 • Nem tartja meg könnyen a kötőelemeket.
 • Az MDF-en nincs szemcse, amit egyesek jobban szeretnek.

Az MDF szekrények, mint említettük, nagyon gazdaságos megoldás. Ha megfizethető árú MDF-ből készült szekrényeket talál, ne feltételezze, hogy a minőség nemkívánatos. Mint minden döntés, ez is személyes, így az egyes anyagok előnyeinek és hátrányainak mérlegelése a legjobb módja annak, hogy megkapja az elképzelése szerinti terméket.

Visszahívást kérek

 

Olcsó konyhabútor – Laminált bútorlapos szekrényszerkezet:

Esélyes, hogy a forgácslap néhány olcsó szekrényt készít. A forgácslap egy mesterséges fatermék, amelyet faforgácsból, fűrészáru forgácsból vagy akár fűrészporból és szintetikus gyantából vagy más megfelelő kötőanyagból állítanak elő, amelyet préselnek és extrudálnak.

 

Milyen előnyei vannak a forgácslapos szekrényeknek? Igazából csak kettő.

 1. Nem vetemednek a hőmérsékletváltozás hatására.
 2. Ők a legjobb olcsó konyhaszekrények. Kevesebbe kerülnek, mint az összes többi anyag. A fő hátránya, hogy nagyon érzékeny a vízkárra. Gyorsan megduzzad, ha víznek van kitéve, például ha kiönti valamit a padlóra, és az érintkezik a szekrények aljával.

A két anyag közül mind a kettő tökéletes választás, a laminált bútorlap alacsonyabb árfekvésű, mint az mdf. Bár még mindig kaphat szép MDF- vagy forgácslapos szekrényeket, mi azt mondanánk, hogy keresse a rétegelt lemezt.

Mindez azt jelenti, hogy igen, lehet olcsó konyhaszekrényeket kapni, amelyek minőségiek. Csak tudnia kell, hogy mit kap!

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: