A magasfényű konyhabútor előnyei és hátrányai

Új építésbe kezd, örök otthona berendezését tervezi, vagy csak szeretné frissíteni jelenlegi ingatlanát? Valószínűleg már elkezdte nézegetni a konyhakialakításokat. Mivel a konyha minden otthon szíve és gyomra, nagyon fontos, hogy a konyha megfelelő legyen. A szekrényválasztás az egész megjelenést befolyásolja. Egy régi konyha korszerűsítése nagy döntés, különösen akkor, ha teljesen új konyhát kíván vásárolni. Keressük a megfelelő magasfényű konyhabútor alternatívákat!

Konyhabútor akciós áron

Valójában ez egy sor nagy döntés, és olyan sok mindent kell átgondolni, hogy ez nyomasztóvá válhat. Például, hogy egy modern konyha esetében a magasfényű konyhabútor vagy a matt konyha a legjobb választás?

A legfontosabb, hogy mérlegelje a kialakítás előnyeit és hátrányait, mielőtt bármi mellett elkötelezné magát. Hogy segítsünk megérteni, miért lehet egy magasfényű konyha a legmegfelelőbb az Ön otthonába, összeállítottunk egy útmutatót, amely elmagyarázza a magasfényű konyhák előnyeit és hátrányait, és azt, hogyan hozhatja ki belőlük a legtöbbet.

Foglaljon időpontot

 

Mi az a magasfényű konyhabútor?

A magasfényű konyhabútor először az 1970-es években jött divatba, mint ultramodern stílus. Ezek a matt konyhák ellentétei, amelyeknek tompa a felületük. A magasfényű konyhák egyenletes csillogással rendelkeznek, amely visszaveri a fényt a helyiségben. Ahogy a neve is sugallja, ez egy magas szintű csillogás.

A kettő között a félig fényes vagy szatén felületek több fényt nyújtanak, mint a matt, anélkül, hogy olyan szuper fényvisszaverőek lennének, mint a fényes. A magasfényű konyhaszekrényeket lakk, acetát vagy akril bevonattal látják el a fényes felület elérése érdekében. A legtöbb magasfényű szekrényt úgy készítik, hogy vastag lakk- vagy festékrétegeket építenek fel fa vagy MDF alapra. Néha olcsóbb alternatívaként PVC-laminátot használnak.

Lakkok használata esetén több réteg festéket és tömítőanyagot visznek fel sűrített levegővel működő festékszóróval. A levegőnek való kitettség hatására a lakk megszilárdul és sima, fényes felületté szilárdul.

 

Visszahívást kérek

A magasfényű konyhabútor előnyei és hátrányai


A magasfényű konyhabútor előnyei

Tagadhatatlan, hogy a magasfényű konyhabútorok azonnali vizuális vonzerővel bírnak; egy fáradt konyhakialakítást nagyon kis erőfeszítéssel modern remekművé változtathatnak. A tiszta vonalakkal rendelkező, csillogó konyha sokak álma, és a magasfényű felület így segíthet ennek elérésében:

– Mindig stílusos

Aggódik, hogy a kortárs konyha kialakítása hamarosan elavult trend lesz? Míg a trendek jönnek és mennek, az igazi stílus örök, ezért az olyan alapvető minták, mint a magasfényű, az idők során folyamatosan népszerűek maradnak. Az elegáns és elegáns, magasfényű konyhák fizikai tartósságot és stílusbeli tartósságot egyaránt kínálnak.

– Világosabb és nagyobb

A magasfényű szekrények elsődleges eladási érve, hogy több fényt ver vissza, mint más felületek. Mint a finom tükrök, úgy verik vissza a fényt a helyiségben, és sokkal világosabbá teszik azt. Ennek hatására a tér nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik és tűnik, ami ideális a kisebb konyhák számára.

– Könnyen tisztítható

Senki sem akar órákat tölteni a konyhája aprólékos súrolásával. Örülni fog, ha tudja, hogy a sikamlós lakkozott felületek vízállóak, így a szennyeződések nehezebben tapadnak meg, és könnyebben lemoshatók. A fröccsenések és foltok eltávolításához csak annyit kell tennie, hogy egy puha, nedves ruhával letörli őket.

– Színválaszték

A fényűző fényfokozás és az egyszerű karbantartás mellett a magasfényű konyhabútor előnye az is, hogy széles árnyalatválasztékban kaphatók. Bármi legyen is az Ön által preferált színséma, biztosan talál olyan magasfényű színt, amely megfelel a belsőépítészeti terveinek.

 

A magasfényű konyhabútor hátrányai

Könnyű dicsekedni a pozitívumokkal, de mindennek van árnyoldala – mik tehát a magasfényű konyhák negatívumai? Míg fényvisszaverő képességük az egyik legnagyobb erősségük, ez lehet a legnagyobb gyengeségük forrása is – a fény mindent felfed. Íme néhány gyakori probléma a fényes konyhákkal kapcsolatban:

 

– A foltok és karcolások jobban látszanak.

Mivel a szekrényekről és a pultokról több fény tükröződik vissza, a felületeken lévő foltok vagy foltok nagyon nyilvánvalóak lesznek. Míg a sötét matt felületek számos bűnt elrejthetnek, a sötét színek még rosszabbul mutatják a fényes felületeken lévő foltokat. Ez nem ideális, ha kisgyermekei vannak, akiknek ragadós ujjai vannak.

 

– Gyakori törlés a felületek tisztán tartásához

Mivel a foltok jobban látszanak a magasfényű felületeken, azonnal le kell törölnie őket, amint észreveszi őket, mielőtt felhalmozódnának. Ez bosszantó lehet, ha állandóan ujjlenyomatokat hagy az ajtókon, de legalább gyorsan megoldható – különösen, ha azok fogantyú nélküliek. Csak egy gyors letörlés, kényes élek nélkül.

 

– A színek állandóan másképp nézhetnek ki

A fénnyel az a helyzet, hogy a nap folyamán változik. A nap mozgását követő természetes fényszinttől kezdve a mesterséges világítás esti bekapcsolásáig a fény mennyisége és iránya befolyásolja, hogyan érzékeli a színeket. A közvetlen napfény idővel „UV-fakulást” is okozhat.

 

– Általában magasabb árfekvés

A magasfényű szekrények speciális kezelést igényelnek, rétegről rétegre felhordva a minőségi lakkozott felületet. A száradás és a keményedés is időbe telik. Ez a gyártási folyamat gyakran magasabb árakat eredményez a magasfényű bútorok esetében, mint más kivitelek esetében – de nem mindig.

 

Hogyan tervezzen modern, magasfényű konyhát


Magasfényű konyha tervezési tippek

Érdekli a jelenlegi konyhája korszerűsítése? Ha nem tudja, hol kezdje, a költségvetésének és az otthona többi részében meglévő dizájnstílusnak kell tájékoztatnia a kezdeti döntésekről. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek a lehető legjobb döntések meghozatalában. Íme, miket kell figyelembe vennie a fényes konyha tervezésénél:

 

– Gondosan válassza ki a színeket és a textúrákat

A magasfényű szekrények ellophatják a show-t, ezért a legjobb, ha ezeket építi be konyhája kiemelkedő elemeként, a falak és a padló esetében pedig egyszerűbb színeket választ. Sokan a klasszikus, ropogós fehéret részesítik előnyben egy modern fényes konyha esetében, de ügyelnie kell arra, hogy UV-álló legyen, hogy elkerülje az esetleges sárgulást.

A legtöbb fényes konyha monokróm stílust követ, esetleg a készülékek vagy a kiegészítők színfoltjaival. A színeket összehangolhatja vagy kontrasztosíthatja; az alap- és fali szekrények különböző színű futószalagjai vagy a kontrasztos munkalapok használata stílusos megjelenést eredményez. Ne féljen a textúrák keverésétől sem.

Praktikus és esztétikai célokból akár a matt és a magasfényű felületeket is kombinálhatja. A matt az alapszekrényeknél hasznos, a fényes pedig a fali szekrényeknél, ahová a háziállatok és a gyerekek nem férnek be. Ez azt jelenti, hogy ha közvetlenül rájuk esik a fény, a szemmagasságban lévő magasfényű szekrényeken jobban észrevehetőek lehetnek a foltok.

 

– Fontolja meg a fényforrásokat és az elrendezést

A megoldás annak biztosítására, hogy a túl sok fény ne vakítsa le a szekrényajtókat, és ne fedje fel a nem tükröződő szennyeződéseket, a konyha világításának megfelelő megtervezése. A konyha elrendezése és az ablakok/világítás helyzete dönthet vagy megtörhet egy magasfényű dizájnt, ezért számítsa be ezeket a tényezőket a választásokba.

Ahhoz, hogy a helyiség világosabbnak tűnjön anélkül, hogy túl egyszerűnek és üresnek érezné magát, érdemes az alapegységeken sötét színeket, a fali egységeken pedig világos színeket használni, nem pedig mindenhol ugyanazt az árnyalatot. Kerülje a durva felülvilágítást vagy a reflektorokat; lágyítsa a vakító fényt a konyhai diffúz világítás bevezetésével.

A fénynek egyenletesen kell elterjednie az egész konyhában ahhoz, hogy a fényesség a legjobban mutasson, ezért a világítótestek legyenek a lehető legszimmetrikusabbak. Vegye fontolóra a feladat alapú és a környezeti világítási megoldásokat, például a felső szekrények alatt a munkalapok fölött elhelyezett lefelé világító lámpákat, valamint az aljzat mentén elhelyezett lábazati világítást.

 

– Maximalizálja a rejtett tárolást a minimalista megjelenés érdekében

Egy magasfényű konyha nem fog csúcsminőségűnek tűnni, ha minden felületet rendetlenség borít, ami mindenhol visszatükröződik, ahová csak nézel. Ennek a stílusnak a lényege a letisztult és elegáns vonalak, ami azt jelenti, hogy a konyhai tárgyak nagy részének nem szabad szem előtt lennie, amikor éppen nem használja őket. Ehhez okos tárolásra van szükség.

 

Magasfényű konyhabútor – Végszó

Megérik a magasfényű konyhák? Miután elolvasta ezt a blogot, remélhetőleg többet fog tudni arról, hogy megéri-e Önnek a magasfényű konyha. Az alapvető kérdések, amelyeket fel kell tennie magának, mielőtt elkötelezné magát a magasfényű szekrények mellett, a következők:

  • Modern és fényezett konyhát szeretne, vagy egy visszafogottabb megjelenést?
  • Vannak-e kisgyerekek az otthonában, akik valószínűleg sokat nyúlnak a szekrényekhez?
  • A gyakori takarítás nem jelent problémát, még akkor sem, ha ez csak egy gyors letörlés?
  • Amint azt már megbeszéltük, az olyan dolgok, mint a jól elhelyezett világítás és az árnyalatok és textúrák keverése a felső és alsó szekrényekben segíthetnek megelőzni a látható foltok (amelyek gyakoribb tisztítást igényelnek) és a színbeli következetlenség problémáit. A választás az Öné – minden a személyes preferenciákon múlik.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: