Egyedi konyhabútor tervezés

Hogyan tervezze meg új beépített konyháját, a méréstől és a tervrajzok elkészítésétől kezdve a konnektorok és készülékek elhelyezésének kidolgozásáig. Útmutatónkban végigveszünk minden olyan dolgot, amire gondolnia kell, amikor az egyedi konyhabútor tervezése megkezdődik, akár a semmiből indul, akár egy meglévő konyhát alakít át.

Konyhabútor akciós áron

Mielőtt új konyhája tervezésébe kezdene, először is el kell döntenie, hogy a jelenlegi konyháját szeretné-e frissíteni, vagy újrakezdeni. Nézze meg, hogy mi van már meg, és gondolja át, hogy mi tetszik és mi nem tetszik benne. Segíthet, ha összeállít egy listát arról, hogy mit szeretne megtartani, áthelyezni vagy teljesen eltávolítani.

Ha a konyhája elrendezése már jól működik, pénzt takaríthat meg azzal, ha a dolgokat, különösen a mosogatót és a készülékeket ugyanazon a helyen tartja. Kezdje a konyhatervezést azzal, hogy felméri a rendelkezésére álló helyet, és feljegyzi, mit lehet és mit nem lehet áthelyezni. Ha inkább szakember segítségét szeretné igénybe, keressen bennünket bizalommal.

Foglaljon időpontot

 

Egyedi konyhabútor: Hogyan tervezze meg új konyháját

A tervezési folyamat a legfontosabb időpont, amikor fontolóra veheti a konyhája kialakításában bekövetkező nagy változásokat, ezért gondosan gondolja át, hogyan használja jelenlegi helyiségét, és hogyan szeretné használni az újat.

 

Tegye fel magának ezeket a kérdéseket, mielőtt belevág:

 • Hogyan mozog a konyhában? Azoknak az elemeknek, amelyeket gyakran használ egyszerre, például a hűtőszekrénynek és a munkafelületnek közel kell lenniük egymáshoz.
 • Hol készíti el az ételeket? Helyezze a munkalapot oda, ahol szívesen készít ételt, esetleg a főzőlap mellé.
 • Mennyi tárolóhelyre van szüksége? Többre van szüksége, mint amennyi jelenleg van? Nyitott polcok vagy nagy, mély szekrények?
 • Kiket fog vendégül látni a konyhájában? Lehet, hogy helyet szeretne egy asztalnak vagy egy reggelizőpultnak, ahol az emberek leülhetnek és beszélgethetnek Önnel, miközben főz.
 • Milyen edényeket használ a legtöbbet? Gondoskodjon arról, hogy ezek könnyen elérhetők legyenek az új konyha kialakításában.
 • Sok kütyüje van? Ha azt szeretné, hogy ki legyenek állítva, akkor sok munkalapra lesz szüksége, ha pedig elrejtve lesznek, akkor mély szekrényekre lesz szüksége.
 • Van hely a kívánt nagyméretű készülékek számára? Például a tűzhelyek vagy az amerikai típusú hűtőszekrények sok helyet foglalnak el.
 • Ne felejtse el figyelembe venni a konyha korlátait, például a méretét, valamint az ajtók, ablakok és konnektorok elhelyezkedését. Ha nem tervez semmilyen szerkezeti munkát, akkor reálisan kell megítélnie, hogy a helyiség mit tud befogadni.

 

Egyedi konyhabútor tervezési ellenőrzőlista

 • Ha szeretné részletesen kidolgozni a mérési tervet, vagy online tervezőeszközt szeretne használni, érdemes szem előtt tartani ezeket a tényezőket:
 • A mosogató, a hűtőszekrény és a tűzhely közötti munkaháromszög távolsága legfeljebb hét méter legyen. Ez megkönnyíti a főzést, mivel rövidebb távolságokat kell megtennie.
 • A nyitott konyhaajtó és a legközelebbi szemközti készülék között 40 cm távolságot hagyjon. Törekedjen arra, hogy a párhuzamosan futó konyhabútorok között legalább 120 cm távolság legyen, hogy két ember egyszerre tudjon mozogni.
 • A legtöbb konyhabútor ajtaja legfeljebb 60 cm-re nyílik. A mosogatógép ajtaja általában 60 cm-re, a sütő ajtaja pedig 50 cm-re nyílik. A tipikus munkalap magassága 90 cm, bár ez nem mindenki számára ideális. Győződjön meg arról, hogy a könyöklő magassága néhány centiméterrel a konyhai munkalapok felett van.
 • Hagyjon legalább 50 cm távolságot a munkalap és a falra szerelt szekrények között.
 • Győződjön meg róla, hogy az egységek méreteinek kiszámításakor figyelembe vette a véglapok számára szükséges helyet is.
 • Ellenőrizze az alsó szekrények magasságát, hogy biztosan elférjen az ablak párkány.

 

Visszahívást kérek

Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: