A konyha alsó szekrény részletesen

Olyan elnevezés, hogy szabványos konyha alsó szekrény valljuk be nincs. Egyedi konyhát tervez standard szekrényekkel? Miután ismeri a szabványos méreteket egy mosogatónál vagy gépeknél, nem olyan nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet. Egy mosogatógép mélysége vagy egy sütő mélysége nagyban befolyásolja a konyha alsó szekrény mélységét.

Konyhabútor akciós áron

Sütő befoglaló mélységi, mérete álltalában 55 cm mélységű szekrénybe befér. Sok gyártó álltalában széria konyháknál azzal farag az áron, hogy a szekrénytesteket előre húzza szintbe a beépíthető vagy akár szabadon álló tűzhellyel és csak 45-50 cm mélységű szekrényeket készít.

Foglaljon időpontot

Ezért a szekrényekbe csak 45 vagy ami rosszabb 40 cm mélységű fiókok kerülnek. Mondanom se kell mit jelent ez pakolás szempontjából, természetesen kevesebb helyet. Az „egyedi konyha” kifejezés az asztalosok, ingatlanosok és még a büszke barkácsolók kedvence. De az igazság az, hogy sok egyedi konyha valójában szabványos és kész építési termékek gyűjteménye.

 

A konyha alsó szekrény részletei


Mégis miből lehet kiindulni, ha nem akarunk vagyonokat költeni az egyediségre?

A szabványos konyhaszekrény méretek – a szabványos méretű készülékek, ajtók, ablakok, munkalapok és egyéb berendezési tárgyak mellett – úgy vannak kialakítva, hogy az összes puzzle-darab tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. Tehát hasznos, hogy csak néhány szabványos méret létezik az alsó, felső és teljes hosszúságú szekrényekhez.

 

Hogyan kell mérni a szekrényeket

Visszahívást kérek

Hogyan kell mérni a szekrényeket

A konyhaszekrény méreteinek mérése meglehetősen egyszerű, de fontos tudni, hogyan kell ezt megtenni, mielőtt szekrényt vásárolna.
A konyhai szekrényeket az elülső részükön (szélesség), felülről lefelé (magasság) és elölről hátrafelé (mélység) mérik.

Ezek a méretek azért fontosak, mert segítenek megtervezni a konyha elrendezését, és biztosítják, hogy a munkalapok, készülékek és egyéb jellemzők szépen illeszkedjenek egymáshoz, és kész megjelenést biztosítsanak.

  • A szélességhez mérje meg a szekrény elejét egyik oldalról a másikra. Sok szekrény homlokzati kerettel rendelkezik, amelyek kissé túlnyúlnak magán a szekrényen, ezért fontos, hogy a pontosság érdekében az elülső részt átmérje.
  • A magasságot a szekrény aljától a tetejéig mérjük, a munkalapokat nem számítva.
  • A mélység érdekében helyezze a mérőszalagot a szekrény oldalára, és akassza a hátuljára. Húzza a szalagot egészen a szekrény elejéig, és végezze el a mérést.

Egyes szekrények nem rendelkeznek homlokkerettel. Ezeket általában „keret nélküli” vagy „európai stílusú”-nak nevezik.

 

A konyha alsó szekrény eleme

Ahogy a neve is sugallja, az alsó szekrények a munkalapok alatt találhatók, és a konyha többi szekrénye alapvetően ezen felül van. Alsó szekrényeknek is nevezik őket, és sok barkácsoló padlószekrényként gondol rájuk. A fürdőszobákban gyakran mosdókagylók alatt, a konyhákban pedig a falak mentén, vagy szigetekké vagy L-alakú félszigetekké alakíthatók ki.

Fiókokkal, ajtókkal vagy többféle funkcióval is kaphatók. Mivel nagyon sokat tartózkodunk a konyhába ezért, fontos, hogy megfelelően illeszkedjenek a magasságukhoz, és szélességük ésszerű legyen az elrendezésben. A standard alapszekrény magassága 72-75 cm . A kész munkalap felszerelésével és a lábazattal a teljes magasság 85-90 cm közé nő, ami a legtöbb ember számára kényelmes ételkészítéshez, mosogatáshoz és egyéb tipikus konyhai tevékenységekhez.

Ezenkívül ez a szabványos konyhai szekrénymagasság meghatározza a legtöbb készülék (mosogatógépek, pult alatti borhűtők és tűzhelyek) kialakítását.
Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy van lehetőségek ettől alacsonyabb szekrényt is legyártani. Az alacsonyabb termetű emberek és a kerekesszékesek a földhöz képest alacsonyabb alsó szekrényt igényelhetnek.

Ezekben az esetekben az alapszekrények 68-70 cm magasak lehet ehhez lehet kisebb lábakat szerelni. Ezenkívül a szigetek, kávézók vagy egyszerűen álló munkapult esetén akár 100-105cm is elérhetnek.

 

Konyha alsó szekrény mélysége munkalap figyelembevételével

A fenti okokból az alsószekrények általában egy szabványos szekrénymélységgel kerülnek forgalomba, ez pedig 45-55 cm-ig. Ez a szabványos konyhai szekrénymélység, mert elég ahhoz, hogy a pult hátulján lévő tárgyak elérése nem jelent problémát egy átlagos felnőtt számára, de így is elegendő munkaterületet és taroló helyét biztosít a szekrényben.

Ez nem azt jelenti, hogy a munkalapmélysége extrém esetben ne lehetne akár 65 cm mély. A legtöbb kialakításnál akár 3 cm túlnyúlás szükséges a szekrény elején, valamint a pult hátulján lévő visszanyúlás is szintén lehet ugyanennyi. Speciális kialakításokhoz (például a konyhaszigethez) 25-30-35 cm-rel is lehet mélyebb a munkalap.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: