u alaku konyha

Milyen is a lakásban az u alakú konyha? Amennyiben egy u alakú konyha elkészítése van a gondolataiban, akkor a minimális mérete 240 cm *250 vagy akár 300 cm is lehet. Tisztában vagyunk hogy a lakás mérete folyton felülírhatja az elképzeléseinket. Sokszor tapasztaltam, ha a gépészet engedi akkor a legkülönbözőbb lakásméretekben is elhelyezhető egy u alakú konyha.

Konyhabútor akciós áron

Természetesen egy társasházban előre meghatározott részen van a vizes blokk- sok esetben azok nem változtathatók. De az elektromos áramot egy jó szakember egész biztosan át tudja vezetni máshova ha szükséges.

Foglaljon időpontot

Elszívó berendezés szintén gép típusától és szakembertől függ. Persze hogy jó ha adott legjobb helyen van az elszívónak a kivezetése-és nem kell az összes szekrényen átvezetni de megoldást mindenre lehet találni.

 

Milyenek ezek a lakások?

Nos ha a legkisebb „ garzon „lakást nézzük extrém helyzetben egy nappalival egybekötött u alakú konyha is elhelyezhető. Ilyen lakásokban sok helyen egy előszoba van, mellékhelységgel fürdőszobával és egy hálószobával.

Amennyiben u alakú konyha terv szerepel elképzelésében, akkor általában tervezéskor tisztában vagyunk, hogy sok edényt poharakat kell elhelyezni. Egy -egy u alakú konyha estében a sarok megoldások látványosak 2 sarokba ideális elhelyezni egy sarok mosogatót, illetve a másik sarokba egy főzőlapot sütővel vagy anélkül beépíteni.

 

Visszahívást kérek

Ezeknek az u alakú konyháknak az egyik vége általában torony elem

…extrém helyzetben akár az egész fal is lehet az.

Nézzük csak miért lehet egy egész oldal:

  • Beépített hűtő 60 cm széles,
  • Beépített sütő 60 cm széles és mikrosütő 60 cm széles beépítés,
  • Akár lehet beépíthető kávéfőzőgép is- majd jön a sarok rész.

Akárhogy is számolom ez 4*60 cm és még ezek után egy sarokrész. Ez jóval túlmutat a 240-250 minimális méreten.

 

Az u alakú konyha fordulási lehetőségei:

Ahogy már említettem a sarok elemnek különböző lehetőségei vannak. Illesztő sarok elemebe betehető egy kiforduló magic corner kosár, vagy egy „l” alakba szintén kosár vagy polc tehető. Látványos a 45 fokban lecsapott sarok elem. Ideális egy mosogatónak a bevágására, ami tartalmazhat egy gyümölcs mosó részt is.

 

Az u alakú konyha megvilágítása:

Lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk ha egy U alakú konyhára gondolunk. Alap dolog már manapság, hogy a felső szekrény aljába led csík kerül bemarva. Amennyiben dupla soros kiosztásról van szó úgy annak az aljába diszként is kerülhet világítás. 2000 években volt divat a 72-75 cm felső szekrény tetejére kerülő párlány világításnak.

Manapság már alap dolog a vitrines szekrénybe világítást tenni – főleg, ha üvegpolc van benne. Két dolog elterjedt mostanában – a lábazati világítás és a pult aljába- vizorhoz bemart világítás. Ez akár az aktuális hangulatvilágítást is megteremtik egy amerikai konyhás lakásba.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: