A konyha a ház egyik központi része és a felső konyhaszekrény az egyik legfontosabb elem ebben a térben. A funkcionalitás és az esztétika

A konyha a ház egyik központi része, ahol nem csak az ételkészítés, hanem sok esetben a családi összejövetelek is zajlanak. A funkcionalitás és az esztétika összehangolása érdekében fontos, hogy megfelelően válasszunk és helyezzünk el konyhabútorokat. A felső konyhaszekrény az egyik legfontosabb elem ebben a térben.

Konyhabútor akciós áron

Ebben a cikkben áttekintjük, hogy miért van szükség felső konyhaszekrényre, milyen típusai vannak és milyen szempontok alapján érdemes választani.

Foglaljon időpontot

 

Miért van szükség felső konyhaszekrényre?

 • Tárolási lehetőség: A felső konyhaszekrények kiváló tárolási lehetőséget kínálnak. Lehetőségünk van itt elhelyezni a poharakat, tányérokat és egyéb konyhai eszközöket.
 • Helykihasználás: Kis konyhákban a függőleges tér kihasználása kulcsfontosságú. A felső szekrények lehetővé teszik a konyhai eszközök és tartozékok vertikális tárolását. A megfelelően választott konyhaszekrény hozzáadhat a konyha esztétikai értékéhez, és harmonikus összképet alkothat a többi bútorral.

 

Felső konyhaszekrény típusai

 1. Nyitott polcos szekrény: Nincs ajtaja, így a tárgyak könnyen hozzáférhetők, de láthatók maradnak.
 2. Üveges ajtós szekrény: Az üveges ajtóknak köszönhetően az eszközök láthatóak, ugyanakkor védettek a por és a kosz ellen.
 3. Zárt ajtós szekrény: Teljesen zárt ajtóval rendelkezik, így a tárgyakat rejtett tárolásban lehet tartani.
 4. Sarokszekrény: Speciálisan a konyhai sarkok kihasználására tervezett szekrény, ami a helyet maximálisan kihasználja.

 

Mire érdemes figyelni felső konyhaszekrény vásárlásakor?

 • Méret: A szekrény méretét a konyha méretei és elrendezése határozza meg.
 • Anyag: Fontos, hogy az anyag strapabíró, könnyen tisztítható és hosszú élettartamú legyen.
 • Stílus és szín: A konyha stílusához és a többi bútorhoz illő szekrényt válasszunk.
 • Szerelvények: A minőségi fogantyúk és zsanérok hosszabb élettartamot biztosítanak a szekrénynek.

 

Milyen dolgokat kell figyelembe venni a felső konyhaszekrény tervezésekor?

A felső konyhaszekrény tervezésekor több szempontot is figyelembe kell venni, hogy a végeredmény egyaránt praktikus és esztétikus legyen. A tervezés során az alábbi tényezőkre érdemes odafigyelni:

Visszahívást kérek

 • Konyha mérete és elrendezése: A konyhaszekrény méretét és formáját a rendelkezésre álló tér határozza meg. Egy kisebb konyhában például a sarokszekrények lehetnek praktikusak, míg egy nagyobb térben több design-opció áll rendelkezésre.
 • Helykihasználás: Gondoljuk át, melyik eszközöket, edényeket vagy élelmiszereket szeretnénk a felső szekrényben tárolni, és ennek megfelelően alakítsuk ki a belső tér beosztását (polcok, rekeszek).
 • Magasság és elérhetőség: Figyelembe kell venni azoknak a háztartásban élőknek a magasságát és képességeit, akik a szekrényt használni fogják. Például ha kisgyermek van a házban, bizonyos veszélyes tárgyakat magasabban érdemes tárolni.
 • Anyagválasztás: Az anyagnak ellenállónak és könnyen tisztíthatónak kell lennie, különösen a konyhai környezetben. Az anyag választása befolyásolja a szekrény élettartamát, megjelenését és költségét is.
 • Világítás: Sok esetben érdemes beépített világítást tervezni a felső szekrény alá, hogy megfelelő megvilágítást biztosítson a munkalap számára.
 • Stílus és esztétika: A szekrény stílusának harmonizálnia kell a konyha többi részével és az otthon általános stílusával. Gondoljunk a színekre, a fogantyúkra és a felületek kialakítására is.
 • Szerelvények: A jó minőségű zsanérok és csúszópályák hosszabb élettartamot és jobb funkcionalitást biztosítanak.
 • Szellőzés: Ha a szekrény a tűzhely fölé kerül, gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről és a főzőpára eltávolításáról, például egy elszívóval.
 • Belső kialakítás: Mérlegeljük a polcok, rekeszek és fiókok elrendezését annak érdekében, hogy a tárolási igényeinknek a leginkább megfelelő belső elrendezést kapjuk.
 • Biztonság: Gondoskodjunk arról, hogy a szekrény biztonságosan rögzítve legyen a falhoz, különösen ha nehéz tárgyakat tárolunk benne.

A felső konyhaszekrény tervezésekor érdemes szakemberrel konzultálni vagy részletes tervezőprogramot használni, hogy biztosak legyünk a végeredményben és a maximális funkcionalitásban.

Összefoglalva, a felső konyhaszekrények nem csak funkcionálisak, hanem esztétikai értékkel is bírnak. A megfelelő szekrény kiválasztása mellett érdemes az anyagra, a méretre és a stílusra is odafigyelni, hogy a konyhánk praktikus és harmonikus legyen.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: