Ha a konyhai sarokülő megoldást javasolok egy ügyfelemnek, azonnal bevillan a képbe egy pici konyha. Annak idején a panellakások konyha étkező megoldásaiba láthattunk pici

Ha a konyhai sarokülő megoldást javasolok egy ügyfelemnek, azonnal bevillan a képbe egy pici konyha. Annak idején a panellakások konyha étkező megoldásaiba láthattunk pici konyhai sarokülő megoldást. Ezek a többnyire szövet vagy akár műbőr ülőfelületet is kaphattak a könnyebb tisztítás miatt.

Konyhabútor akciós áron

 

Foglaljon időpontot

A konyhai sarokülő alkalmazása

Tárolásra is alkalmas volt az ülő felület alatti rész. Sok apró mütyürt az igazi sarok- kanyar rész nyelte el. Ki gondolná, hogy 30-40 év elteltével egy konyhai sarokülő máshol is használható – nemcsak egy pici térben. Nem egyszer készítettünk ügyfeleink számára egyediben padokat- ezek a padok harmonizáltak a konyhabútorral. Ezt a témát szeretném most egy kicsit boncolgatni megmutatni.

Milyen lehet a konyhai sarokülő mérete?

Mérete tekintetében köztudatban általában 3-4 személyes sarkok vannak. Ha azt nézzük, hogy ezek a konyhai sarokülők alapból kis helyre vannak tervezve akkor kb. 160* 160 cm kb a mérete.

Előszeretettel tervezzük ezeket a megoldásokat olyan helyre, ahol a konyhát akarjuk tágítani. Nagyobbnak tűnjön, ugyanakkor ne foglaljon el nagy helyet. Ha a konyha esetleg egyenes vagy 2 db egyenes része van úgy elhelyezve, hogy az egyik rész, mint egy sziget a nappali felé tekint és van elég hely 160-200 cm re akkor ennek a hátoldalához lehet egy egyedi padot illeszteni.

Ki ne szeretné a kellemes hangulatú napsütötte világos beugró sarokmegoldásokat a lakásba? Ez mint valami kis kuckó funkcionálhat. Tökéletes teret biztosít arra, hogy leüljünk és megpihenjünk egy csésze kávéra vagy egy jó habos forró csokira. Kis gyerekek előszeretettel kuckónak be egy kakaóra.

Elegáns és modern konyhai sarokülő

Egy fa faragott sarokülő igazi ékszerdoboza a lakásnak. Amennyiben a fa megfelelően ki van szárítva és az íves részek is megfelelő ideig vannak gőzölve úgy biztosak lehetünk abba hogy nem fog idővel vetemedni elhajolni, nyikorogni.
A fa egy nedvszívó anyag, ezért mindig tartalmaz valamennyi vizet és nedvességet.

Visszahívást kérek

Az abszolút száraz állapot csak elméletileg érhető el, a gyakorlatban szárítóberendezések segítségével csak megközelíthető. A víz a fában kétféle állapodban van jelen, szabad és kötött vízként. Szabad víz: A sejtüregekben, vízszállító elemek található. Száradáskor előszőr a szabadvíz távozik. Mennyiségének változásával méretváltozást nem okoz, A fa tulajdonságát nem befolyásolja – kivéve a sűrűségét.

Kötött víz:

Sejtfalba épülve parányi üregeket tölti ki. Kémiai kötésbe nem lép, vékony hártyaként vonja be a cellulóz kötéseket. Távozása száradáskor csak a szabadvíz távozása után kezdődik. Mennyiségének változása méretváltozásokat okoz, és a fa tulajdonságait is befolyásolja.

Száradás vagy nedvesség felvétel során a faanyag létezik egy olyan állapota, amikor a szabad vizet nem tartalmaz, de a kötött víz teljes mennyiségében jelen van. Ez a rostteelítettség határ, amikor a sejtfalak telítettek, de a cseppfolyós víz a sejt üregeiben nincs jelen. Ez az állapot 30% -os fanedvesség állapotában valósul meg.

Szobaszáraz állapot:

A fanedvesség 8-12% -os. 20 fokon és 45% -os relatív páratartalmú, mesterségesen fűtött szoba klímájának megfelelő.
A szobaaszáraznál alacsonyabb nedvességtartalmú anyagot túlszárítottnak nevezzük. Ilyenek a hőprésből kikerülő lapok, lemezek. Ezeket a felhasználás előtt megfelelő relatív páratartalmú helyiségben való tárolással klimatizálni kell.

Különböző fafajok méretváltozása eltérő. Általában a tömör, nehéz fák zsugorodása nagyobb mértékű., mint a laza szerkezetű, könnyebb fáké. Anatómiai zsugorodása a húrirányban a legnagyobb, maximális értéke kemény fáknál eléri a 16%- ot is.

Sugárirányban a 6-8 %. A fa egészségi állapota a rendellenes szövetű részek mindig erősebben zsugorodnak, mint az épp szövetek. Emiatt a faanyagok repedésre, vetemedésre különösen hajlamosak.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: