konyha asztal

Hogyan válasszunk konyha asztalt? Mindenki tisztába van azzal, hogy a konyha asztal számtalan formába és méretbe készülhet. Egészen a kicsi 70*70 cm mérettől a 330 cm-ig vagy annál is hosszabb változatba készülhet.

Konyhabútor akciós áron

 

Foglaljon időpontot

Hogyan válasszunk a konyha asztal alternatívák közül?

Ha csak a hosszát említem. Mélysége azért nem ilyen széles skálán van, ha a hagyományos konyhaasztalról beszélünk. 70-75-80-85-90-100-110 cm ennél nagyobbakat már tárgyalóasztal Magassága nem nagyon változik 75 cm a szokásos szabványos méret.

Az ennél magasabbak már pultok- átadók. Az egészen kicsi asztal, ami engem a kollégiumi szobám asztalára emlékeztet az 1 max 2 személyes. Jó ha tisztába vagyunk azzal hogy ki és mikor fogja használni a konyhaasztalt. Nem mindegy, hogy egy idős házaspár, vagy épp egy fiatal pár vagy egy nagycsaládosról beszélünk.

 

A konyha asztal bővíthetősége

Számomra nagyon értékes dolog, ha egy asztalnak vendéglapja van. Vendéglap tekintetében vannak egyszerű kivehető lapok, vagy kihajtható lapok. Ha kihajtható az egyértelmű csak 1 db lehet. Régi időkbe az asztalok másfél vagy közel dupla hosszúságát úgy oldották meg, hogy 2 db ugyanolyan mérte volt egymás tetejére téve- az alsót átfordították és 4 db apró tüskére ráhelyezték a plusz lapot.

Manapság akár 5 db 40 cm vendéglap tárolására is alkalmas lehet egy asztal. Ezeket megfelelő vastagságú kávára helyezve, gond nélkül tárolhatjuk. így az asztal alapból 4 -6 személyes, de 12 főre is bővíthető. Egy nagyobb családi rendezvényen mikor egy 4 tagú család mellé meghívjuk a nagyszülőket, testvéreket- gond nélkül elférhet az egész család.

Visszahívást kérek

Ilyen esetben kicsitáskor az asztalnak mindig olyan a láb szerkezete- hogy bővítésnél odébb léptetjük. Jó megoldás, ha mindezt egy automata sínrendszeren működtetjük. Ami azt jelenti, hogy a konyhaasztal egyik oldalát húzzuk akkor ugyanannyival bővül szimmetrikusan a másik rész is.

 

Alapanyagból melyik legyen?

Modern bútorcsaládokra jellemző az üveglapos konyhai asztallap. Nos míg a hagyományos bútorlapos, MDF, vagy tömörfa konyha asztalapra azt mondanám annyira nem karcolódnak- tisztántartása is könnyű addig az üveglapra ez nem jellemző. Sok családnál főleg, ahol kisgyerek van abrosz kerül a konyhaasztalra- ahol 2-3 évesek is rajzolhatnak gyurmázhatnak- festhetnek.

Nos egy üvegasztal sokkal nagyobb tisztántartást igényel- nem azért, mert karcolódna- hanem egy üvegasztalt azért szoktak venni, hogy látszódjon az üveg. Ezeket az asztalokat nem szokás letakarni

Ha formákat nézzük lehet szögletes, ellipszis, ovális – egy kis lekerekítéssel, vagy kerek. Mondanom se kell a legkomfortosabb az ovális. Pakoló felülete is kitűnő- a sarkokba viszont nem ütjük be a combunkat. Érdemes odafigyelni, ha asztallapra ránézünk és fa erezetes vagy egyszínű, hogy MDF alapanyag -e?

Az MDF lapok éle alul felül gömbölyítve van- vagy ha mégis bútorlap asztalt választunk akkor az élzárása vagy fa élbeültetett legyen vagy legalábbis 23/2 abs élzárt. Ez azért is fontos, hogy az élei ne legyenek élesek, illetve, ha egy pohár folyadék kifolyik ne áztassa el az asztallapot.

 

Sokakba felmerül, ha nagy konyhám van hol legyen az konyha asztal?

Egyre nagyobb divat mostanság a munkalap 90 cm magassága után betenni a konyhaasztalt- akár egy olyan alapanyagból, ami a konyhabútorral harmonizál. Nagyon kedves házaspárnak készült az alábbi látványterv „Tervezzünk otthon” cégvezetője Gálné Hegyi Judit készítette.

Ugyan a házaspárnak lett külön étkező garnitúrája is, de kisgyerekei miatt elengedhetetlennek érezték, hogy a konyhában főzés közben, az óvodás és bölcsődés gyerekek a munkapult mellett is tüsténkedhessenek.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: