A fa konyhabútor részletes bemutatása

A fa konyhabútor esetében minden fa? Nagyon ritka az olyan cég aki eredetileg mindenhova fa alkatrészt szám attól hogy fa konyhabútor szerepel a repertoárjában. Általában ajtó frontok készülnek fából, látszó oldallapok pedig színfurnérozott forgácslapból.

Konyhabútor akciós áron

Ajtólapokban is megjelennek furnéros betét részek ezek az ajtó élei vagy szappan mart lecsapott felületűek, vagy lehetnek 2-3mm fózóltak is. Félreértés ne essék nem csak ennyi féle van ez csak 1 2 típus.

Foglaljon időpontot

 

Milyen fát használnak fa konyhabútor esetében?

Amennyiben egy olcsóbb megoldást, de ugyanakkor szép bútort szeretne akkor általában fenyőt javaslunk. Ebből is a borovit. Bútorasztalosok is előszeretettel javasolják, mert olcsóbb, mint a többi fa, könnyen elérhető, könnyen formázhatókönnyen kezelhető pácolható. Nagyon fontos, hogy időtálló legyen a bútor.

Egészségügyi szempontból kiemelendő, hogy a fenyő formaldehid kibocsátása nagyon alacsony, így otthon is bátran használható bármilyen térben – a gyerekekre sem veszélyes emiatt. Sajnos a puha mivoltából adódik, így könnyebben sérül-karcolóik.

Ezért felületét érdemes ápolni. Általában, ha nem szeretnék pácolni alapozás után 2 rétegű selyemfényű lakkal kezelik. Tisztába kell lenni, hogy a fenyő kezdetben fehéres sárga színe érik- előbb utóbb erősebb színt kap- pedig pácot nem is látott. Ez az érés folyamata. Ha olcsó, tartós és környezetbarát bútort szeretne akkor a borovi fenyő kitűnő választás.

 

Visszahívást kérek

Keményfából készülhet fa konyhabútor?

Természetesen igen. Van egy közép kategória, kőris, juhar, tölgy és a bükk. Ezeknek nem jelentős a négyzetméterbe való eltérése. Itt inkább az a kérdés mennyire fontos a fa erezete- illetve rajzolata. Tölgynek és kőrisnek jellegzetes domináns erezete van. Míg a bükk egyenletes- homogénebb. Juhar pedig elmosódott hatást kelt. Ha natúr-lakkozott felület számít akkor a juhar a legvilágosabb- de idővel az a felület is változik.

Sokak csak ajtókat szeretnének fából- ennek megvan a szépsége, de teljesen más a helyzet egy tömbösített fa munkalappal. A fakonyhabútor nem feltétlen fa munkalappal ját. Mindenhol választható a munkalap és remek dekorlemezek léteznek már ami szinte 100%-ban hasonlít az eredetire. A tömör munkalap egészen mást igényel, mint a dekor. Nagyon kell vigyázni a felületére- főleg ha ez épp puha fa- 2 évente érdemes újra felület kezelni.

A balesetek elkerülhetetlenek. A karcolások lehetnek felületiek vagy mélyek, de szerencsére mindegyikre létezik megoldás. A természetes gyantával borított felületeken jelentkező kopás vagy karcolás egy kis oldószerrel eltüntethető, míg szintetikus fényezés esetén elegendő óvatosan megcsiszolni a karcot egy nagy szemcséjű csiszolópapírral, majd kifényesíteni a kérdéses részt bútorviasszal.

Mélyebb kopás esetén a megoldás még egyszerűbb: meg kell dörzsölni a felületet dióbéllel és áttörölni egy puha anyaggal. Ezt inkább csak világos színű bútorok esetén lesz megfelelő.

 

Hogyan védheti meg a fa konyhát a sérülésektől?

Amennyiben a felületre szeretne tenni valamit- mindenképpen kerüljön alá egy szalvéta, vagy asztalterítőt, poháralátétet. Egy forró csésze kárt tud okozni. levegő páratartalma nagyban befolyásolja a fa konyhabútor élettartamát. Idővel tágulást, összehúzódást, vetemedést csavarodást okozhat, ha nem megfelelő a páratartalom.

Okos döntés egy páramentesítő vagy párásító készüléket beszerezni- hozzá egy higrométerrel. Higrométerrel a hőmérséklet és páratartalom pontosan mérhető, komolyabb műszerek már penész veszélyre is figyelmeztethetnek. Az optimális tartomány 60 % os páratartalom.

Ettől alacsonyabb szinten fejfájás megfázás is előfordulhat az embereknél, ilyenkor egy fa bútor is szenved a maga módján, ha e felett van akkor pedig a penészre való hajlam nagyobb, Közvetlen napfénytől hidegtől távol kell tartania a bútort- hacsak nem kültéri bútorról van szó.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: