Ha egy lakás erősen felújítandó állapotba van, de összhatása elrendezése tetszik akkor érdemes szétnézni van e meglévő retro konyhabútor, ami esetleg renoválás után ékköve lehet a lakásának.

Ha egy lakás erősen felújítandó állapotba van, de összhatása elrendezése tetszik akkor érdemes szétnézni van e meglévő retro konyhabútor, ami esetleg renoválás után ékköve lehet a lakásának. Lakás felújítása rengeteg pénzbe kerülhet és váratlan kiadásokkal is kell számolni. Ilyenkor sokszor döntenek úgy a tulajdonosok, hogy amit csak tudnak maguk végeznek el.

Konyhabútor akciós áron

Lakás kellemes hangulatáról egy festéssel egy burkolatcserével is lehet gondoskodni. Repedező vagy hiányos vakolatot helyre lehet hozni, egyrégi tapétát könnyedén ki lehet cserélni. Amennyiben fantáziát látnak egy tömörfa vagy akár egy mdf vagy furnér bútorba, megfelelő szakértelemmel nyugodtan neki lehet állni a renoválásnak.

Foglaljon időpontot

Napokig tartó csiszolás, felületkezelések után jöhet az alapozás és a felületkezelés. Vidéki kislakás berendezését is kialakíthatjuk retro konyhabútorral kijenkor érdemes a jófogásson vagy vaterán esetleg más hirdetésekbe szétnézni pár tízezrekért árulják az ilyen régi bútorokat.

 

Felújítható egy retro konyhabútor?

Ha eldöntötték, hogy mindenképp felújítanak egy retro konyhabútort akkor érdemes szétnézni milyen technológiát alkalmazzanak. Sok helyiség alkalmas csiszolásra festésre. De nézzük csak például egy emeletes lakás, ahol lehet csak egy ici pici terasz van- ott ez nem annyira alkalmas. Erre is van megoldás- festés és lakk szaga helyett léteznek öntapadós fóliák. Interneten járva találtam a Fóliás Juci cégre.

Itt különböző oktató videókkal mutatják be, hogyan kell bútorra ragasztani a termékeket. 3 különböző vastagságú és minőségű fóliát árulnak- attól függően hol szeretnénk használni. Prémium, Standard és basic kategória mind első osztályú termék. Prémium egy vastagabb fólia, egyenes nagyobb igény bevett felületre ajánlja. Standard igazából bárhova feltehető egy közepes vastagság, míg a basic egy vékony felületű kifejezetten íves felületekre ajánlja.

Felhelyezésére vannak hasznos eszközök amiket mindenképp érdemes beszerezni. Méretre vágáshoz szükség lesz szikére és ollóra. Így szükség szerint pontosan illeszkedni fog a bútorhoz. Egy simító eszközre, ami lehet műanyag vagy gumi, nagyon hasznos a felhelyezésnél. Ez segíti a fólia hibátlan felhelyezését. Szappanos víz segítségével könnyedén mozgatható a fólia, de hasznos egy permetezős spry s palack amivel vizet spritcolunk a felületre tiszta ruha- rongy elengedhetetlen hogy a végeredményt áttöröljük

Visszahívást kérek

 

Kinek milyen a retro konyhabútor

Retro konyhabútor lehet a bútor alapanyagától, színétől és akár a kiegészítőktől is. Konyhagép forgalmazók évek múltával kiadnak olyan szériát, ahol a színek vagy formák kifejezetten a régi stílust sugároznak. A SMEG olasz dizájn a z 50-es évek stílusát hozza vissza napjainkba. Élénk színek, gömbölyű vonalak, legmodernebb technológiával egyesíti a gépeit.

Ezek nem egy egyszerű háztartási készülékek, hanem egy valós stílus. Hűtőszekrények több színben is elérhetőek energiatakarékos megoldásban. Ha nem nagykonyhai készüléket keres akkor egy apró kiegészítő, egy kecsérpirítóval is elérheti a kívánt hatást. Munkapulton, ha megjelenik akkor egy időutazásban vehetünk részt.

 

Különbség a vitrige és a retro konyhabútor között:

Mindkét stílus régit szeretne újra használni, ezért átfedések lehetnek a stílusok között. A vitrage egy régi bútort újít fel. A régies bútorok és berendezési tárgyak jelentik a vintage stílus alapját, ilyen bútorokat, akár a padláson, bolhapiacokon vagy antikvitásokban is találhatunk, de természetesen használtan vagy újonnan is vásárolhatunk.

Kis időráfordítással, saját magunk is átalakíthatunk bútorokat, hogy illeszkedjenek a stílusba. A bútorokon látható kisebb kopások, szépséghibák szintén beleférnek ebbe az irányzatba, olyannyira, hogy egyes bútorokat gyárilag tesznek kopottá. Nagyszülők bútora például lehet ilyen ami egy két helyen megkopott.

A retro viszont jól körül határolható id60-as 70-es 80-as évek berendezéseit használja. A retro konyhabútorra jellemzőek az élénk markáns színek, geometrikus formák.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: