Konyhabútor sarok tudatos tervezéssel

Konyában szinte mindig akad, ahol úgy gondoljuk holt tér van, ilyen például egy konyhabútor sarok része. A holttér különböző konyhai területeken található. Konyhákban az egyik leggyakoribb a szekrények teteje és a konyhabútor sarok részének kihasználatlansága.

Konyhabútor akciós áron

Ezek olyan helyek, amik nem szolgálnak semmilyen célt, kivéve, ha jól átgondoljuk. Akár egy új konyhát tervez, akár csak felújítja elégethetetlen a tökéletes és praktikus konyha sarok kihasználása. Ha egészében nézünk egy konyhát, sokaknál itt található egy kamraszekrény egy hűtő, mikrosütő. sok esetben még az étkező is.

Foglaljon időpontot

Nos ez már egy érdekesebb eset, ha az étkező asztal is itt található akkor egy konyhabútor sarok részét mindenképp praktikusan, logikusan kell felhasználni. Különös tekintetben, hogy az átjárhatóság biztosítva legyen. Egy- egy ajtónak a kinyitása ne zavarjon senkit az asztalnál.

 

Milyen konyhabútor sarok elrendezésekből választhatunk?

Ha két oldalt szeretnénk összekötni szekrényekkel konyhabútort akkor egy sarok elemet be kell helyezni tervezéskor. Ahhoz, hogy ez megfelelő legyen, tárolás szempontjából minimum 85*85 sarok szükséges. ez egy olyan minimális méret, amelynek az ajtaja jobb esetben cirka harminc centiméter.

Ha egy L alakú konyhabútor sarok szerepel a terveinkbe akkor a kettő darab 30 cm ajtó átlója körülbelül 42 centiméter. Egy negyvenkét centiméteres felülethez szűken ugyan de hozzá lehet guggolni és egy nagyobb fazekat, kuktát be lehet helyezni. Valljuk be nincs is annál rosszabb, mint egy viszonylag nagy hely, de az ajtó pandúrsága miatt nem tehető be valami.

Egy ekkora konyhabútor sarok rész alkalmas sok minden eltüntetésére. De mi a helyzet, ha nem eltüntetni, hanem elrendezni szeretnénk a dolgainkat. Nos ez egy jó háztartásba egy háziasszonynak alap dolga. Mindennek legyen helye.

Visszahívást kérek

 

A konyhabútor sarok típusai

Amint már említettünk van az úgynevezett L alakú sarkok. De van olyan helyzet mikor ez a megoldás nem opció. nincs elég hely az egyik oldalon. Nos ilyenkor tervezhetünk az úgynevezett illesztő sarokelem. Ennek a szekrénynek a minimális mérete 100-105 cm. egy ilyen szekrény ajtaja nagyságrendileg 40-45 cm.

Nagyobb helyeken akár U alakban is a 45 fokos sarokelem is opció lehet. Ilyen helyekre betehető egy sütő is a munkalapra pedig beépíthető főzőlap. Konyhabútor saok kialakításoknál mindenképp gondolni kell a munkalap illesztésére is.

Sok esetben egy sütős konyhabútor sarok elemnek hagyományos 60 cm mély munkalapja nem is elég. Ahhoz hogy ezt esztétikusan meg lehessen oldani szükséges egyedi méretű munkalap ami 90-92 cm vagy 120 cm mélységben kapható

 

Kamra konyhai sarokelembe

Amennyiben a lakás adottsága megengedi, hogy egy 120-140 cm sarok részt elkülöníthessünk és a lakás stílusához is passzol egy belső sarok kamra kialakítása, úgy ne habozzunk ezt megvalósítani. Gondoljunk csak bele, bármennyire is pici különálló egy kamra 200*100 cm akkor is egy ajtónak lennie kell és máris cirka 1 méter használunk fel.

De egy ilyen nagy álló konyhabútor sarokelem tetszetősen polcozható, ajtajára pedig különféle fém vagy műanyag tárolók szerelhetők. Ezek a szekrények 2,5 méternyi konyhabútor elem pakoló felületét is megnyerhetik.

Azáltal, hogy az egész szekrény 1 vagy 2 ajtóval nyílik (ez többnyire a magasságtól és a szélességtől függ) az igazán nyerő dolog hogy a munkalap és a felső szekrény alja közti rész is el van burkolva. Hatalmas mélységekkel a legkülönfélébb gépek konyhai eszközök tárolására is alkalmas lesz.

 


Várjuk Önt is szeretettel egy tervezésre!

Vegye igénybe tanácsadóink szakszerű munkáját…

…praktikusan segítenek megtervezi konyhabútorát. Cégünk tervezői csapata készséggel áll rendelkezésére, hogy válaszoljon kérdéseire. Szívesen segítenek Önnek kiválasztani a konyha projektjéhez legmegfelelőbb szekrényeket és kiegészítőket

Ha felkeltettük érdeklődését, egyeztessünk időpontot díjmentes látványtervezésre és ajánlat készítésre


EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

AJÁNLOTT CIKKEK MÉG: