Milyen konyha elrendezési típusok vannak? Ebben a cikkben részletesen kitárgyaljuk a kölönböző konyha elrendezési tipusokat.

Konyhabútor akciós áron

Milyen konyha elrendezési típusok vannak?

  1. Egysoros
  2. Kétsoros
  3. L alakú
  4. U alakú
  5. Sziget

EGYSOROS

Foglaljon időpontot

Az egyenes konyhai elrendezés alapvetően a kisebb helyiségekhez készült kis konyha. Egykamrás konyhák néven is ismertek, az egyenes konyhák teljesen egy fal mentén vannak tervezve. Az egyfalú konyhák legnagyobb előnye a hely kiváló kihasználása. Ezek a legalkalmasabbak a kisebb lakásokhoz, ahol korlátozott munkaterület áll rendelkezésre. Az ilyen típusú konyhában a háromszög elvhez mindhárom dolog, a főzőlap, a mosogató és a hűtőszekrény lineáris elrendezésben helyezkedik el.

KÉTSOROS

A párhuzamos konyha a leghatékonyabb, és a zárt konyhában is jól használható. A párhuzamos konyhai pultok az ellenkező falakon helyezkednek el. A párhuzamos konyha helyisége jól elkülönül. A párhuzamos konyha lehetővé teszi, hogy megtartsa az összes konyhai berendezéseket, amelyeknek száraz és nedvességmentes területre van szüksége az egyik oldalon, és elválasztja a mosogatót és más vizet, amely az ellenkező oldalon működik. A párhuzamos konyhák nagyon hasonlítanak az U-alakú konyhákhoz, és nagyon kényelmesek abban az esetben is, ha két vagy több ember jelen van.

L ALAKÚ

Az L alakú konyhát leginkább kis helyiségekben használják, de elegendő helyet biztosít a konyhában. Az ilyen típusú konyha a nyitott konyhában elég helyet biztosít a mozgáshoz, miközben a konyhában dolgozik. Amennyiben a konyha egybe van a nappalival és van elég hely, akkor még akár egy szigetet is ki lehet alakítani, ami jobban elválasztja a két helyiséget.

Visszahívást kérek

U ALAKÚ

U alakú konyha nagyszerű a nagy terek és a tárolók számára. Ez a fajta konyhafelszerelés a nagyméretű konyhákhoz tartozik inkább, mert itt fontos figyelni, hogy az U alak két szára közötti hely megfelelő méretű legyen, hogy kényelmesen el lehessen férni, illetve a szekrényekbe bepakolni. Az U alakú konyha kényelmes akár két ember számára is, úgy hogy nem zavarják egymást a főzésben és előkészítésben.

SZIGET

A sziget konyha a leginkább felhasználóbarát konyha, mint a felhasználó alapvető igényei szerint. Ha a konyha alapterülete és elrendezése megengedi, akkor ez a forma a legpraktikusabb. Szigetbe be lehet építeni akár a főzőlapot és a sütőt vagy a mosogatót. De lehet maga a sziget rész egy előkészítési terület is akár. A sziget részt ki lehet alakítani odaülős verzióra, mélyebb munkalappal, így egy gyors reggelihez nem kell feltétlen az étkezőasztalhoz megteríteni, hanem itt is kényelmesen el lehet fogyasztani.